Foto: LETA

Šā gada 17. jūnijā 75 gadu jubileju svin latviešu kordiriģents un pedagogs, daudzu jauno Latvijas mūzikas talantu audzinātājs Jānis Erenštreits.

Pazīstamā Dziesmusvētku virsdiriģenta un Rīgas Doma kora skolas dibinātāja jubileja tiks svinēta Latvijas Universitātes Lielajā aulā ar koncertu, kas notiks 17. jūnijā plkst.19.00.

Koncertā uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris un Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris, Erenštreita vadībā skolojušos dažādu skolu absolventu vīru un sieviešu kori, kā arī vokālā grupa ''Framest'', maestro Raimonds Pauls, Jānis Šipkēvics un Elīna Bērtiņa.

Pasākumu vadīs Jolanta Strikaite-Lapiņa un Kristaps Šoriņš. Koncerta režisore ir Dace Micāne-Zālīte, scenogrāfiju veidojis Didzis Jaunzems.

Koncerta laikā notiks arī Erenštreita grāmatas "Kroņa pinējs" atvēršana, fragmentus no tās lasīs aktieris Gundars Āboliņš.

Koncertā būs dzirdami Alfrēda Kalniņa, Andreja Jurjāna, Emīla Dārziņa, Pētera Vaska, Jura Karlsona un citu komponistu skaņdarbi. Jānis Ķirsis Erenštreitam veltīs savu jaundarbu ar Daces Micānes-Zālītes tekstu.

Līdzās aktīvam darbam Latvijas zēnu koru kustībā Emīla Dārziņa un Rīgas Doma kora skolā, Erenštreits ir bijis sešu Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku virsdiriģents un aktīvi iesaistījies Dziesmu svētku repertuāra izvēlē un metodiskajā darbā. Tāpat viņš ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

Koncerta tiešraide tiks translēta Latvijas Radio 3 programmā "Klasika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!