Foto: Mārtiņš Plūme
Ar vērienīgu koncertu dzimtajā Liepājā 7. aprīlī noslēgsies komponista Jāņa Lūsēna 60. jubilejas koncertturneja, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Jubilejas turneja aizsākās jau martā ar diviem koncertiem VEF Kultūras pilī, turpinājās Latgales vēstniecībā "Gors", bet kulminācija gaidāma īstajā svētku dienā – 7. aprīlī Liepājas Olimpiskā centra arēnā.

Koncertā uz skatuves satiksies Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Marija Naumova, Kristīne Zadovska, Andris Ērglis, Aija Vītoliņa, Uģis Roze, Aija Andrejeva, Igo, Ieva Sutugova, Raimonds Ozols, Ieva Akuratere, Ralfs Eilands, Anmary, Atis Ieviņš, Annija Putniņa, Elizabete Lukaševiča, koris "Sōla" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, grupa "Zodiac" un daudzi citi mūziķi.

Koncerta pirmā daļa būs veltīta teātra pasaulei un mūzikai no teātra izrādēm, Koncertā skanēs mūzika no izrādēm "Kaupēn, mans mīļais", "Sfinksa", "Agrā rūsa", "Sniega karaliene", "Ikstīte", "Neglītais pīlēns", "Indrika hronika", "Hotel Kristina", "Putnu opera" un "Meierovics". Savukārt koncerta otrajā daļā skanēs dziesmas, kas saucama par Lūsna zelta fondu.

Jubilejas koncerta režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs.

7. aprīļa koncerts no Liepājas tiešraidē būs vērojams arī "LMT Straume" kanālā.

Pats jubilārs Jānis Lūsēns, sakot lielu paldies visiem koncerta dalībniekiem par lieliski paveikto darbu, teica: "Koncerts ir kā ceļojums laika mašīnā, un katram ir savas asociācijas par to, kā bija toreiz. Šajā koncertā nav neviena nejauša dalībnieka un neviena nejauša darba, visam ir savs stāsts. Tas ir piedzīvojums trīs ar pus stundu garumā un esmu arī patīkami pārsteigts par publikas izturību un lielo atsaucību."

Jau ziņots, ka nesen grāmatnīcās nonācis Ingunas Baueres sarakstītais autobiogrāfiskais romāns "Jānis Lūsēns trešais", izdots arī dziesmu albums "Jānis Lūsēns. Dziesmas" ar visu laiku skaistākajām Jāņa Lūsēna melodijām jaunās aranžijās un izpildījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!