Foto: Kiril Kozlov
Ziemassvētku priekšvakarā, 23. decembrī, Koncertzālē "Cēsis" gaidāms skaistām melodijām un muzikāliem pārsteigumiem bagāts koncerts kopā ar koncertzāles šī gada rezidences māksliniekiem – Kristīni, Margaritu un Robertu Balanas.

Kā "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji, koncerā varēs dzirdēt svītu no Pētera Čaikovska baleta "Riekstkodis", Vivaldi, Sibēliusa un Ravēla skaņdarbus, kā arī "Sigur Rós" un "Pink Floyd" dziesmu pārlikumus elektriskajai vijolei.

"Ir pagājis vēl viens veiksmīgs mūziķu rezidences gads un tūlīt pat tas noslēgsies ar Trīs Balanas Ziemassvētku koncertu. Rezidences mērķis bija sniegt koncertskatuvi šiem neapšaubāmi talantīgajiem un daudzpusīgajiem Balanas ģimenes mūziķiem, kopīgi realizēt viņu radošās idejas. Izskanējušas vairākas unikālas koncertprogrammas - pašu mūziķu izmeklētas un veidotas. Kristīnei, Margaritai un Robertam, plānojot rezidences koncertprogrammas, izveidojās vairākas jaunas un veiksmīgas sadarbības gan ar Latvijas, gan Eiropas mūziķiem. Trīs Balanas rezidences gads Cēsu koncertzālē spilgti nodemonstrēja mūsu Latvijas izpildītājmākslas nākotni, pēctecību, perspektīvu, un mūsu jaunās paaudzes mūziķu spēju akumulēt pasaulē gūtās pieredzes, radot jaunas un vērienīgas muzikālās ieceres. Gandarījums, ka esam snieguši savu ieguldījumu, atbalstot un veicinot Latvijas jauno mūziķu izaugsmes iespējas un iniciatīvas," Trīs Balanas rezidenci vērtē Koncertzāles "Cēsis" mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Svētku gaidās un gaišo noskaņu meklējumos, Ziemassvētku priekšvakaram radīta koncertprogramma, kuras autori ir vijolnieki Kristīne un Roberts Balanas un čelliste Margarita Balanas.

Pētera Čaikovska balets "Riekstkodis" ir neatņemama pasaules opernamu un teātru repertuāra sastāvdaļa tieši Gadumijā. Klausītājiem iemīļotās melodijas skanēs arī 23. decembra vakarā Cēsīs pārlikumā divām vijolēm un čellam, uzburot zināmās Ziemassvētku pasakas ainas. Līdzās – Antonio Vivaldi, Žana Sibēliusa un Morisa Ravēla skaņdarbi.

Roberts Balanas ne tikai virtuozi interpretē klasiskus skaņdarbus, bet guvis atpazīstamību arī ar paša veidotu populārās un rokmūzikas hitu pārlikumiem vijolei. Pagājušā gada vasarā medijus pāršalca ziņa, ka pats Sers Eltons Džons novērtējis jaunā mūziķa veikumu, aranžējot viņa dziesmu "I'm Stil Standing".

Koncertā Cēsīs Roberts pārsteigs ar "Sigur Rós", "Pink Floyd" un Daiela Sīzara skaņdarbiem elektriskajai vijolei.

Jaunie, talantīgie un uz pasaules lielajām skatuvēm savu vārdu jau apliecinājušie mūziķi šogad bija Koncertzāles "Cēsis" rezidences mākslinieki. Ar Ziemassvētku koncertu rezidence tiek noslēgta. Kā atzīst paši mūziķi, šis viņiem ir bijis ļoti piepildīts un krāšņs gads koncertzālē "Cēsis".

Ar gandarījumu viņi atskatās uz gada ieskaņā aizvadīto tiešraides koncertu kopā ar "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Benu Palmeru, kā arī Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio translēto Pētera Vaska 75. jubilejas koncertu kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts akadēmisko kori "Latvija", diriģentiem - Andri Pogu un Māri Sirmo. Starptautiskajā festivālā "Čello Cēsis" izskanēja divas Margaritas orģinālprogrammas, savukārt sadarbība mūziķiem no Karajana Akadēmijas un Berlīnes Filharmonijas ne tikai priecēja koncertzāles klausītājus, bet pavēra jaunas izaugsmes iespējas, kā arī lielisku muzikālo sadarbību ar Latvijas jaunajiem talantiem.

"Visi trīs esam ļoti pateicīgi Cēsu koncertzālei un tās administrācijai par atbalstu un iespēju piepildīt mūsu brīžiem pat neiespējamās koncertu idejas," noslēdzot rezidenci saka visi trīs Balanas.

Biļetes "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un Koncertzāles "Cēsis" kasē.

Biļetes uz koncertu ir derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Visu pasākuma laiku apmeklētājiem mutes un deguna aizsegs ir obligāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!