Foto: Publicitātes foto

6. augustā Mežaparka Zaļajā teātrī ar jaunākā albuma "Everything Now" repertuāru vienīgo koncertu Baltijā sniegs kanādiešu "indie rock" apvienība "Arcade Fire", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāvji no FBI un "Positivus Music".

Pasaules mūzikas apskatnieki 2017. gadā izdoto piekto studijas albums "Everyting Now" raksturo kā elektropopa un disko apvienojumu ar grupai tik raksturīgo sociāli nozīmīgo un dziļo liriku. Koncertā Mežaparka Zaļajā teātrī akcents tiks likts uz jaunāko "Arcade Fire" albumu "Everything Now", taču noteikti izskanēs arī dziesmas no iepriekšējiem radošajiem periodiem.

Prestižais britu mūzikas žurnāls NME grupas 2004. gadā izdoto debijas albumu "Funeral" ievietoja starp labākajiem gada ierakstiem, savukārt "Pitchfork", "Filter" un citi kronēja to par gada ierakstu. "Arcade Fire" spēlēja izpārdotus koncertus lielākajos stadionos un nozīmīgākajos festivālos, kā arī tika izraudzīti par īru grupas "U2" iesildošo apvienību. Būtiska nozīme ir arī šajā laika periodā uzsāktā sadarbība ar Deividu Boviju. "Funeral" atnesa grupai pirmo "Grammy" nomināciju kā labākajam alternatīvā roka albumam, kā arī "Grammy"" nomināciju labākajai kino un TV sarakstītajai dziesmai par singlu "Cold Wind", kas izskanēja kulta seriālā "Six Feet Under". Tāpat grupa tika nominēta trīs "BRIT Awards" – kā labākā starptautiskā grupa, labākais starptautiskais albums un labākā starptautiskā debija.

Tikpat vētrainus panākumus piedzīvoja nākamais "Arcade Fire" albums, 2007. gadā izdotais "Neon Bible", ko mūzikas kritiķi raksturo kā indie roka uzvaras gājienu, vienlaikus atzīmējot barokālas popmūzikas un arī folkroka klātbūtni. Arī šis albums tika nominēts "Grammy", kategorijā labākais alternatīvās mūzikas albums, turklāt par tā kvalitāti nobalsoja arī mūzikas klausītāji, jo jau pirmajā nedēļā pēc izdošanas "Neon Bible" tika pārdots 92 tūkstošos eksemplāru.

Savukārt trešais "Arcade Fire" albums "The Suburbs" nodrošināja mūziķiem pamatīgu balvu birumu – "Grammy" par Gada albumu, "BRIT Awards" par labāko starptautisko albumu, "Juno Awards" par gada albumu, kā arī "Polaris Music Prize" par labāko kanādiešu albumu. Savukārt, strādājot pie nākamā studijas ieraksta, albuma "Reflektor", grupa atgriezās pie sadarbības ar Deividu Boviju, kura balss dzirdama albuma tituldziesmā. Paralēli tika radīts skaņu celiņš filmai "Her" ("Viņa"), par ko "Arcade Fire" tika nominēti "Satellite" balvai, kā arī uzņemta filma par albuma tapšanu "The Reflektor Tapes", kas pirmizrādi piedzīvoja Toronto filmu festivālā.

Biļetes uz "Arcade Fire" koncertu publiskajā pārdošanā nonāks 4. aprīlī no pulksten 10.00, un tās varēs iegādāties ""Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Savukārt jau otrdien, 3. aprīlī, tikai FBI un "Positivus" klubu biedriem būs ekskluzīva iespēja iegādāties biļetes pirmajiem. Pirmo biļešu cena sākot no 45 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!