Foto: Arhīva foto

Piektdien, 14. oktobrī, 70 gadu jubileju svin komponists, taustiņinstrumentālists un uzņēmējs Zigmars Liepiņš. Par godu dzimšanas dienai Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs piedāvā iepazīties ar Liepiņa fotogrāfijām no dažādiem dzīves un karjeras mirkļiem.

Zigmars Liepiņš bijis ansambļu "Santa", "Zvaigznīte", "Modo", "Opus" un citu vadītājs, A/S "Radio SWH" priekšsēdētājs (1992–2007), Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdes priekšsēdētājs (2013–2019).

Mākslinieka radošajai darbībai mūzikā raksturīga plaša žanru amplitūda. No popmūzikas, kurā lielāko popularitāti ieguvis 70. un 80. gados, līdz operai. Rokopera "Lāčplēsis" (1988) kļuva par vienu no pazīstamākajiem Trešās atmodas laika simboliem, bet ar operu "Parīzes Dievmātes katedrāle" (1997) Zigmara Liepiņa daiļradē sāk dominēt lieli muzikāli skatuviski darbi un pievēršanās klasiskās mūzikas žanram. Zigmars Liepiņš radījis mūziku arī filmām un teātra izrādēm.

Liecības par mūziķa Zigmara Liepiņa radošo darbību glabā arī Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs. Sveicot mākslinieku jubilejā, arhīvs pievienojamies viņa talanta cienītājiem un piedāvā iepazīties ar viņa daiļradei veltītajiem audiovizuālajiem dokumentiem arhīva interneta vietnē "Redzi, dzirdi Latviju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!