Foto: AFP/Scanpix
Pēc britu dziedātājas Eimijas Vainhausas pēkšņās nāves arī Latvijā varētu rasties interese un pieprasījums pēc viņas mūzikas ierakstiem, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina mūzikas veikala "Randoms" vadītājs Jānis Jansons.

Pēc viņa teiktā, pagaidām pastiprināta interese par dziedātājas ierakstiem nav novērota, bet tuvākajā laikā tāda varētu rasties.

"Tā kā kādu laiku Vainhausas aktualitāte bija zudusi, patlaban veikalā nav pieejami viņas mūzikas ieraksti, taču plānojam piegādāt gan pirmo, gan otro dziedātājas albumu, jo šādas ziņas parasti izraisa patērētāju pieprasījuma pieaugumu," norādīja Jansons.

Kā ziņots, sestdien pēcpusdienā Eimija Vainhausa atrasta mirusi savā dzīvoklī Londonas ziemeļos. Viņas nāves apstākļi pagaidām nav zināmi, taču daudzi uzskata, ka viņas pāragrā aiziešana varētu būt saistīta ar alkoholismu un atkarību no narkotikām, ar kuru 27 gadus vecā dziedātāja neveiksmīgi cīnījās vairākus gadus.

Pēc britu dziedātājas pēkšņās nāves viņas ierakstu pārdošanas apjoms Lielbritānijā pieaudzis 37 reizes.

Arī dziedātājas singli bauda paaugstinātu interesi - to pārdošanas apjoms palielinājies 23 reizes. Rezultātā viņas otrais un pēdējais albums "Back to Black", kas iznāca 2006.gadā, pacēlās britu albumu topā līdz 59.vietai, bet tā galvenā kompozīcija - līdz 81.vietai singlu topā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!