Foto: Publicitātes foto
Šogad jau ceturto gadu pēc kārtas notiks komponista Raimonda Tigula brīvdabas sajūtu koncerts "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā", informēja Pasaules mūzikas un mākslas fonda pārstāve Gunta Sloga.

Koncerts notiks 6.jūnijā plkst.20 komponista dzimtajā pilsētā Talsos.

Šogad ārpasaules skaņu meklējumos kopā ar Tigulu dosies gan tādi viņa ilggadīgi ceļa biedri kā koklētāja Laima Jansone un dziedātāja Biruta Ozoliņa, gan jaunpienācēji - mūziķi Māra Upmane-Holšteina, Goran Gora un talantīgi jaunie Talsu mūziķi.

Vakara īpašais viesis būs Lielbritānijā dzīvojošā pasaules mūzikas dziedātāja "Storija", īstajā vārdā Viktorija Grebeza, kurai, tāpat kā komponistam, īpašs kļuvis mūzikas instruments hangs. Uzstāšanas Tiguļkalna ozolu ielokā būs īpaša arī pašai "Storijai", jo viņas tēva saknes meklējamas Kurzemē.

Jansone muzicēs trio "Zarbugans" sastāvā, daudzbalsīgu skanējumu Tiguļkalnā nodrošinās jauniešu koris "Balsis" diriģenta Inta Teterovska vadībā, koncertam pievienosies "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, ar īpaši sagatavotu programmu uzstāsies vokālā grupa "Framest". Tiguļkalnam jau ierasto dūdu skanējumu nodrošinās Edgars Kārklis un Kaspars Bārbals.

"Vēlos, lai Tiguļkalns pulcē ne tikai Latvijā un pasaulē atzītus māksliniekus, bet tā arī kļūst par vietu, kurā varam dzirdēt jaunos Talsu talantus un palīdzēt tiem tālākajā attīstībā, tāpēc pirmo reizi šogad Tiguļkalnā profesionālajiem mūziķiem pievienosies par sociālo tīklu sensāciju kļuvušais bundzinieks Kristers Hartmanis un jaunā flautiste Beāte Karlsberga," stāsta Tiguls.

Brīvdabas koncertu "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā" rīko nodibinājums Pasaules mūzikas un mākslas fonds un tā idejas autors ir Tiguls. Koncerts ir komponista dāvana talsiniekiem un pilsētas viesiem, tas vienlaikus apliecina arī augstas mākslinieciskās kvalitātes kultūras projektu attīstības iespējas ārpus Rīgas un Latvijas lielākajām pilsētām.

Pateicoties Talsu novada pašvaldības, privāto ziedotāju un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam, koncerts "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā" tiek rīkots bez ieejas maksas, darot to pieejamu ikvienam mūzikas baudītājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!