Latvijas mūziķis Arnis Mednis sestdien ar dziesmu "Too Much" piedzīvoja neveiksmi, debitējot Eirovīzijas dziesmu konkursā, un 23 valstu konkurencē ieguva tikai 19. vietu. Tas nozīmē, ka nākamgad Latvijas pārstāvji Eirovīzijā piedalīties nevarēs.
Par Medņa dziesmu katra pa astoņām balsīm atdeva kaimiņvalstis - Igaunija un Lietuva.

Pirmo vietu konkursā sīvā cīņā ar dāņiem ieguva Igaunija, otro - Dānija, bet trešo - Grieķija, līdz ar to nākamā gada Eirovīzijas konkurss notiks Tallinā.

Konkurss norisinājās tiešraidē no Kopenhāgenas, un katras dalībvalsts pārstāvji nosauca savas valsts balsojumus tiešraidē.

Arņa Medņa dziesma "Too Much" iepriekš tika izvēlēta Latvijas konkursā, kurā piedalījās desmit dziesmas, kas iepriekš tika izvēlētas no 45 šajā konkursā pieteiktajām.

Atšķirībā no pērnā gada šogad neradās sarežģījumi balsošanas laikā un bija iespējams nobalsot gan no parastā, gan mobilā tālruņa. Latvijā kopumā nobalsoja 75 112 iedzīvotāji.

Pērn Eirovīzijas dziesmu konkursa organizētāji nenovērtēja eventuālo balsotāju skaitu, tādēļ telefona līniju pārslodzes dēļ nenotika skatītāju balsošana par sev tīkamākajām dziesmām. Zinot, ka iespējams nodrošināt tikai 9000 skatītāju zvanu, konkursa rīkotāji tomēr riskēja un aicināja iedzīvotājus balsot. Taču pēc nenotikušā balsojuma Latvijas televīzija (LTV) konkursa laikā nepaziņoja, ka tehnisku iemeslu dēļ balsojuši nevis skatītāji, bet īpaša žūrija. LTV tiešraidē žūrijas sniegtais vērtējums tika paziņots kā balsojuma rezultāts, nepaskaidrojot, ka īstenībā skatītāju balsojums nav noticis.

Jau ziņots, ka pērn Latvijas pārstāvji - grupa "Prāta vētra" ieguva trešo vietu, sev priekšā palaižot vien Dānijas un Krievijas pārstāvjus un izcīnot Latvijai tiesības piedalīties šā gada konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!