Foto: DELFI

Ar improvizētu sarunu šovu, nelielu koncertu un dziesminieku Goran Gora vakara vadītāja lomā 5. janvāra vakarā grupa "Astro'n'out" Spīķeru koncertzālē nosvinējusi sava jaunākā albuma "Urda" iznākšanu. Savukārt jau 10. februārī grupa uzsāks Latvijas koncertturneju, ar jaunajām dziesmām priecējot klausītājus Rīgā, Liepājā, Cēsīs, Aizkrauklē, Rēzeknē, Jelgavā, Līvānos un Siguldā.

"Urda" ir grupas piektais studijas albums, kas tāpat kā iepriekšējais "Lauvas" (2012), ierakstīts sadarbībā ar producentu DJ Rudd un tapis vairāku radošo nometņu laikā.

Kā uzsver grupas dalībnieki, salīdzinot ar iepriekšējiem albumiem, "Urda" ir personiskāks un atklāj iekšējās pārdomas par pasaules kārtību, savu vietu tajā, par laiku un vērtībām. "Astro'n'out" soliste Māra Upmane-Holšteine atzīst, ka kopumā mūziķi vēlējušies radīt gaišu sajūtu un brīvi ļāvušies muzikālam lidojumam, izaicinot sevi un eksperimentējot ar neierastām skaņu ainavām.

"Prezentācijā gribējām mazliet padauzīties ar visu ekspektācijām par to, kā ir jāsvin albuma iznākšana. Lai arī "Urda" kopējā noskaņa ir nopietna un vedina uz pārdomām, gribējām nosvinēt ar humoru un nelielu šovu, izbaudot savu radošo brīvību darīt to, kas pašiem patīk vislabāk. Iespējams, katrs teikums albumā ir apgāžams, katrs jautājums ir retorisks, katra skaņa – tikai dauzonīgs eksperiments," piebilst Māra.

Jaunā albuma vāciņa noformējumā izmantots "Astro'n'out" pašu izdomātais rabarbera zvaigznājs. "To esam definējuši kā savdabīgu paralēlo matriksa pasauli, kurā ir visas atbildes. Bet mēs esam šeit, kur vismaz pagaidām atbilžu nav. Ir tikai jautājumi, kas urda. Tā arī ir albuma pamattēma – jautājumi, kas mūs urda pat brīžos, kad šķiet – par tiem nemaz nedomājam."

"Astro'n'out" albumā "Urda" iekļautas 12 dziesmas, kuru priekšvēstneši – singli "Turies", "Atskatos" un "Satiksimies, tiksimies" jau guvuši ievērību lielākajās Latvijas radio stacijās. Albumu gan digitālajā, gan CD formātā var iegādāties Ekase.lv. Drīzumā tas būs pieejams arī populārākajos straumēšanas servisos un citās tirdzniecības vietās.

Foto: DELFI

"Astro'n'out" albuma "Urda" turnejas "Satiksimies, tiksimies" koncerti notiks:

10.02. Līvānu kultūras namā;
11.02. Koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā;
14.02. Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē;
24.02. Aizkraukles kultūras namā;
03.03. Vidzemes koncertzālē "Cēsis";
24.03. Koncertzālē "Palladium" Rīgā;
01.04. Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis";
15.04. Jelgavas kultūras namā

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Biļetes uz koncertu Līvānu kultūras namā būs pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!