Foto: Miks Užāns

Nākamā gada sākumā – 5. janvārī – jaunu albumu "Urda" laidīs klajā pašmāju grupa "Astro'n'out", drīzumā pēc albuma iznāšanas dodoties albuma popularizēšanas turnejā Latvijā, portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

"Urda" ir jau piektais grupas "Astro'n'out" studijas albums par "sajūtām, kas liek atkal un atkal uzdot sev mūžīgi urdošos, bet, iespējams, nekad neatbildamos jautājumus." Tajā ir 12 dziesmas, kuru priekšvēstneši ir iepriekšējos divos gados izdotie singli "Turies" un "Atskatos", kā arī novembra sākumā izdotais singls "Satiksimies, tiksimies".

Grupa "Astro'n'out" sadarbībā ar producentu un albuma dziesmu līdzautoru DJ Rudd jaunajā albumā dažādo savu skanējumu, atsakoties no kategorizēšanas konkrētā žanrā – līdzās ierastajiem ģitāru tembriem jūtama elektroniskās un deju mūzikas klātbūtne, kā arī eksperimentālāki analogo sintezatoru tembri.

"Tāpat arvien lielāka nozīme tiek pievērsta skaņas dizainam, kas grupai ļauj atklāt jaunas muzikālās takas, bet klausītājiem, mūzikas gardēžiem, sniedz patīkamu muzikālu piedzīvojumu," raksta grupas menedžments.

No 6. decembra ir uzsākta albuma iepriekšpārdošana – to iespējams iegādāties internet vietnē "eKase.lv". Tāpat kopš 2. decembra atsevišķi iespējams iegādāties singlu "Satiksimies, tiksimies".

Jau ziņots, ka nākamgad grupa dosies koncertturnejā. Kā norāda grupas soliste Māra Upmane-Holšteine, "jaunajā koncertprogrammā mēs izspēlēsim spilgtākās skaņu ainavas un galvenos albuma jautājumus, vienlaikus ar scenogrāfijas palīdzību radot kosmisku atmosfēru. Protams, kopīgi atcerēsmies arī savas iepriekšējo albumu pērles."

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Koncertu norises vietas:

10.02. Līvānu kultūras nams
11.02. Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", Liepājā
14.02. Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē
24.02. Aizkraukles kultūras namā
03.03. "Vidzemes koncertzālē", Cēsīs
24.03. koncertzālē "Palladium", Rīgā
01.04. Siguldas koncertzālē "Baltais Flīģelis"
15.04. Jelgavas kultūras namā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!