Foto: Publicitātes attēli

Pēc desmit gadu pārtraukuma klajā nāk jaunākā Latvijas neatkarīgo grupu izlase "Odekolons", ko sastādījis grupas Inokentijs Mārpls līderis un viens no radio NABA raidījuma "Bitīt' matos" vadītājiem Dambis.

Četrpadsmitā Latvijas neatkarīgo grupu izlase "Odekolons" seko 2004. gadā izdotajam dziesmu apkopojumam Nr. 12.

"13. izlasei dziesmas tika savāktas, apkopotas, bet tā nepiedzīvoja izdošanu. Tomēr neizslēdzu iespēju to kādreiz īstenot," izlašu numerāciju skaidro tās sastādītājs un izdevējs Dambis, piebilstot, ka jaunā izlase piedāvā daudz augstvērtīgāku muzikālo un ierakstu kvalitāti. "Man pašam šķiet, ka jaunajā "Odekolonā" ir daudz vairāk dziesmu ar hita potenciālu."

Nupat izdotajā albumā apkopotas 24 dziesmas. Starp grupām un mūziķiem atrodams "Židrūns", "Bērnības milicija", "Striķis", "Inokentijs Mārpls", "Starmetis", Ingus Baušķenieks, "Martas asinis", "Oranžās brīvdienas", "Zig Zag" un "Čipsis un Dullais".

"Prieks, ka kāds grib paklausīties, ko esmu spēlējis, un tas ir ļoti jauki," dziesmas "Acīm ciet" iekļaušanu izlasē lakoniski komentē Ingus Baušķenieks, kura daiļrade šajā dziesmu salikumā pārstāvēta pirmo reizi.

"Būsim atklāti, jaunai grupai kā mēs, kurai "Odekolona" izdošanas brīdī nav vairāk par pāris dziesmām, singla "Starp citiem" iekļaušana izlasē ir svētki. Iekļūšana izlasē mums ir īpaša arī ar to, ka pirmo reizi redzēsim savu vārdu uz taustāma diska," stāsta Mārtiņš Strautiņš no grupas "Hipstokrātija", kas gatavojas maija beigās prezentēt debijas EP. "Personīgi man šis notikums ir svarīgs, jo esmu aktīvs veco "Odekolonu" klausītājs. Jau vairākus gadus manā mp3 atskaņotājā atrodas 2002, 2003. un 2004. gada izlases, tādējādi izglītoju gan draugus, gan kolēģus."

"No sava pirmā izdevuma "Odekolons" skaidri demonstrē neatkarīgo mūziķu iespējas, prasmes, izaugsmi un šīs mūzikas vērtību Latvijā. Un lai kādā sastāvā mēs būtu, vienmēr ir patīkami atrasties zem Dambja zīmētajiem disku vāciņiem," teic Edgars Šubrovskis, grupu "Manta" un "Gaujarts" dalībnieks. Šajā reizē izlases vāka zīmējuma autore gan ir Sabīne Moore.

Ierakstu papildina grāmatiņa, kur pārskatāmā formā apkopota īsa informācija par izlasē iekļautajām grupām, tādējādi buklets nākotnē varētu kļūt par uzskatāmu Latvijas neatkarīgās mūzikas kustības liecību.

Izlases raudzības notiks piektdien, 2. maijā, klubā "Nabaklab". Koncertā uzstāsies izlasē pārstāvētās grupas "Ēnu kaleidoskops", "Deskalighters" un "Jūdas graši". Nedēļu vēlāk, 9. maijā, "Nabaklab" gaidāms raudzību otrais vakars ar grupu "Manta" un "Starmetis" un dueta "Čipsis un Dullais" piedalīšanos.

Latvijas neatkarīgo grupu izlasi "Odekolons" Nr. 14 ir iespējams iegādāties mūzikas ierakstu veikalos "Randoms", "UPE" un "LP", kā arī klubā "Nabaklab", kafejnīcās "Leningrad" un "Gauja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!