Foto: Publicitātes attēli

Ņemot vērā apstākli, ka Hardija Lediņa gadā mūzikas ierakstu veikalos viņa un "NSRD" (Nebijušu Sajūtu Restaurācijas Darbnīcas) mūzikas ieraksti nav pieejami, izdevniecība "Apostrofs" vēlreiz izdevusi Hardija Lediņa, NSRD un draugu CD "Dziesmas neuzrakstītai lugai."

Leģendārais multimediju mākslinieks un mūziķis Hardijs Lediņš kopā ar "NSRD" pārstāvjiem un draugiem to sāka veidot 2003. gadā, bet tas iznāca tikai 2006. gadā. Hardijs Lediņš mūžībā aizgāja 2004. gada 21. jūnijā.

Diskā dzirdamas pēdējās Hardija Lediņa un viņa sadarbības partnera un drauga Ojāra Apiņa komponētās dziesmas ar dzejnieces Liānas Langas vārdiem. Dziesmas iedziedājuši Edīte Baušķeniece, Roberts Gobziņš un aktrise Gundega Ozolīte.

Dziesmu ieraksti tapuši Eksperimentālās mūzikas laboratorijas studijā, ko vada Ojārs Apinis. Papildus platē ietverti trīs unikāli Hardija Lediņa iedziedāto dziesmu ieraksti, no kuriem viens tapis 1962. gadā. Plates vāku rotā Lilijas Dineres zīmējums. Izdevuma bukletā lasāms muzikoloģes Daigas Mazvērsītes ievadraksts.

"Kristīne Želve savulaik iedeva savam kaimiņam Hardijam Lediņam izlasīt manus dzejoļus, un drīz vien mēs satikāmies, lai iepazītos. Hardijs piedāvāja sacerēt dziesmas ar maniem vārdiem, un es šim priekšlikumam uzreiz piekritu. Sadarbība risinājās tā – es viņam pa tālruni lasīju sacerētos dziesmu tekstus, bet viņš man dungoja melodijas. Dziesmu tapšana bija neaizmirstami viegla, radošas pacilātības un humora pilna."

Izdevniecība "Apostrofs" iecerējusi izdot arī citus Hardija Lediņa un NSRD mūzikas ierakstus.

Mūzikas ierakstu veikalā "Upe" šogad ir Hardija Lediņa gada kafejnīca, informācijas centrs un draugu tikšanās vieta. Tur CD "Dziesmas neuzrakstītai lugai" varēs iegādāties lētāk, cena – 7.00 EUR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!