Foto: Jānis Porietis

Šīs sezonas cikla "#koncertsarunas ar Goran Gora @LNSO" atklāšanas koncertā 5. oktobrī Lielajā ģildē skanēs Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts, kas simbolizē komponista garīgu atdzimšanu pēc ilgas radošas krīzes, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pārstāvji.

Koncertsarunas jau ceturto sezonu katrā koncertā uzrunās klausītājus ar vienu solīdu klasiskās mūzikas hitu, ko iespējams noklausīties no sākuma līdz beigām. Pirms simfoniskā šedevra noklausīšanās – vēsturiski saistošas detaļas, komponista dzīvesstāsts attiecīgā darba sacerēšanas brīdī, laikmeta konteksts un zīmīgas muzikālas detaļas, kam jāpievērš uzmanība klausīšanās laikā.

LNSO un Goran Gora aicinās saklausīt, kā ar Otro klavierkoncertu Rahmaņinovs atgriežas mūzikas radīšanas laukos vīrišķīga savaldīguma pilns, taču nav iespējams noslēpt, cik pilna viņa sirds, un vislabāk tas dzirdams koncerta otrās daļas neaprakstāmajā skaistumā.

Koncerta solists būs vairākkārtējais Lielās mūzikas balvas laureāts, izcilais pianists Reinis Zariņš. Koncerta diriģents – LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga.

Ciklā "#koncertsarunas ar Goran Gora" tiek atskaņoti slavenākie un skaistākie simfoniskie meistardarbi, Goran Gora stāsta par komponistu un laikmetu, savukārt diriģents un solists dalās personiskajos iespaidos par mūziku.

Koncerts notiks 5. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!