Foto: Publicitātes foto

Arī šovasar no 5. līdz 11. augustam Jūrmalā norisināsies ikgadējais festivāls "Summertime 2019 – aicina Inese Galante", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Uz Dzintaru koncertzāles skatuves kā allaž pulcēsies spilgtākie džeza, rokenrola, Balkānu un klasiskās mūzikas izpildītāji.

5. augustā norisināsies starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" svinīgā atklāšana. Šajā koncertā uzstāsies pasaules slavu iemantojušais kolektīvs no ASV – "Hypnotic Brass Ensemble". Kā raksta festivāla rīkotāji, viņu koncertu daudzpusība izpaužas muzikālo žanru simbiozē – no fankroka līdz pat džezam un hiphopam, kas meistarīgi papildināti ar čigānu motīviem.

Festivāla otrajā dienā, 6. augustā, skanēs dedzīgi latīņamerikas mūzikas ritmi un īpašas džeza interpretācijas "kolumbiešu stilā" grupas "Puerto Candelaria" koncertā Dzintaru koncertzālē, savu mūzikas šovu Baltijā rādot pirmoreiz.

Festivāla viesis šogad būs Emirs Kusturica – Balkānu džeza izpildītājs un kinorežisors. Viņš Jūrmalā uzstāsies 7. augustā kopā ar kolektīvu "The No Smoking Orchestra

Nākamajā dienā, 8. augustā, gaidāms Stīvena Ridlija ekspresīvais un spilgtais solo koncerts.

Pēc festivāla "Summertime 2019 – aicina Inese Galante" klausītāju daudzkārtējiem lūgumiem, festivāla saimniece Inese Galante atkal ir aicinājusi publikas mīluli, pasaules slaveno džezmeni Daniilu Krāmeru. Šogad Daniils uzstāsies tandemā ar Denisu Mažukovu – vienīgo mūziķi Krievijā, kuram bijis gods ierakstīt albumu leģendārajā ierakstu studijā "Sun Records" Memfisā – rokenrola dzimšanas vietā.

Pati festivāla patronese Inese Galante ir sagatavojusi koncertu, kas norisināsies 10. augustā Dzintaru koncertzāles Mazās zāles intīmajā atmosfērā. Šī koncerta programmu ir iedvesmojusi mīlestība pret Jūrmalu, skatītājiem un mākslu. Šajā vakarā Inese Galante uzstāsies kopā ar Vīnes operas solistu Martinu Ahraineru un pianisti Grētu Erharteri-Sargsjanu no Austrijas.

Tajā pašā dienā Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē muzicēs artistiskā franču dziedātāja, spilgta džeza zvaigzne, kura tiek salīdzināta ar Edīti Piafu — Kamila Berto. Viņa Latvijā uzstāsies pirmo reizi.

Mūzikas svētki "Summertime 2019 – aicina Inese Galante" noslēgsies 11. augustā ar jubilejas festivāla noslēguma konceru "Gala Galante", pulcējot uz skatuves spilgtākās Latvijas un ārzemju zvaigznes kopā ar jaunajiem talantiem – konkursa "Ineses Galantes Talanti" dalībniekiem.

Festivāla "Summertime 2019 – aicina Inese Galante" koncertu biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!