Foto: DELFI
Latvijas Nacionālās Operas solists Armands Siliņš un biedrība "Sansusī" 2015. gada augustā aicinās uz otro kamermūzikas festivālu SANSUSĪ pastorāli mūsdienīgā noskaņā.

2014. gada 8. - 10.augustā viesu nama "Susēja" teritorijā (Aknīste) norisinājās pirmais festivāls. Pērn tas aizsākās kā mēģinājums apvienot divu žanru festivālus - klasiskās kamermūzikas formātu, kas parasti notiek iekštelpās ar atsevišķiem koncertiem garākā laika periodā un tradicionālā rokfestivāla formātu, kad koncerti norisinās brīvā dabā nedēļas nogalē.

Festivāls izpelnījās plašu apmeklētāju un dalībnieku (profesionālu mūziķu un aktieru) atzinību un ir nominēts kultūras gada balvai "Kilograms kultūras" kategorijā "Gada pārsteigums".

Arī šogad festivālā tiks nodrošinātas iespējas celt teltis un īpaši tiks aicinātas ģimenes ar bērniem. Viesu nams "Susēja" atrodas skaistā Latvijas vietā, tam apkārt ir plaša teritorija, kurā iespējams ērti rīkot šādus kamermūzikas festivālus. Svarīgi, ka ar šo festivālu arī Latvijas reģionu iedzīvotājiem ir iespēja baudīt profesionāli augstvērtīgu un kvalitatīvu nekomerciālu mūziku.

Tiks turpināts pērn iesāktais - programmā saglabātas un attīstītas vairākas tematiskās līnijas, kas, cerams, laika gaitā kļūs par tradīciju. Proti, tematiskie koncerti "Rīta Bahs", "XXI gs.", bērnu nakts koncerts, kā arī teātra izrādes bērniem, izklaidējošas un attīstošas rotaļas un meistardarbnīcas bērniem. Iespēju savienot festivāla dienas ar ugunīgām nakts dejām nodrošinās "gandrīz klasisko" nakts koncertu mūziķi.

Savu dalību 2. kamermūzikas festivālā SANSUSĪ ir apstiprinājuši tādi mūziķi kā "Art-i-Shok", Ēriks Kiršfelds ar programmu "Čells un latvieši", atraktīvais un klausītāju iemīļotais ansamblis "Brokastis četratā". Īpaši šim notikumam apvienojies būs arī leģendārais ansamblis "Altera veritas". Izskanēs arī programma "Lielo komponistu mazie grēciņi". Programma vēl tiks papildināta.

Ieejas biļetes cena uz visām trīs festivāla dienām - 21,00 EUR; atsevišķi uz katru festivāla dienu - 10,00 EUR. Bērna biļete - 1,00 EUR. Telts vieta nodrošināta bez papildus piemaksas.

Festivāla mērķis ir veicināt sabiedrībā latviešu klasiskās kamermūzikas atpazīstamību, popularizēt latviešu autoru mūziku, kā arī iepazīstināt ar kamermūzikas tradīcijām dažādās pasaules valstīs.

Biļetes uz festivālu pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!