Foto: Publicitātes foto

Čaka zvaigžņu klubā, Rīgā, Čaka ielā 109, 8. un 9. martā notiks ikgadējā Latvijas dziesminieku – Austras Pumpures audzēkņu sanākšana "Austradienas", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "Austras biedrība".

Telpu nelielā izmēra dēļ pasākums notiks divos koncertis – 8. martā tas sāksies plkst.19:00, bet 9. martā – plkst.17:00.

"Austrasdienās" Rīgā šogad piedalīsies Austra Pumpure, Silvija Silava, Agita Kaužēna, Uldis Ozols, Kristīne Sudmale, Kristaps Sudmalis, Inga Andersone, Andris Mičulis, Ēriks Pozemkovskis, Uldis Kākulis, Inese Sērdiene, Antra Prokofjeva, Ilze Kovere un citi austrasbērni.

Katra koncerta programma būs savādāka, jo katrā koncertā klāt būs citi austrasbērni un viesi. Šogad tiks dziedātas Imanta Kalniņa dziesmas ar Olafa Gūtmaņa un Vika vārdiem, protams, skanēs neiztrūkstošās austrasbērnu zināmās un jaunās dziesmas, bet patriotisma sajūtas tiks veidotas kopīgi dziedātajās latviešu tautas dziesmās.

"Tā būs jauka sadziedāšanās, kurā savu dziesmu nodziedāt aicināts arī katrs pasākuma apmeklētājs," sola pasākuma organizatori.

"Austrasdienas" ir tradīcija, kas nu jau kopš astoņdesmito gadu sākuma kopā pulcē tautā iemīļotās mākslinieces Austras Pumpures audzēkņus, latviešu dziesminiekus, Austras domubiedrus un talanta pielūdzējus, draugus un klausītājus.

""Austrasdienas" ir koncerti, kuros no skatuves uz klausītājiem staro Austras Pumpures pāri plūstošā labestība un mīļums, Imanta Kalniņa dziesmu neparastais un pārlaicīgais patiesums, tautasdziesmās iekodētais dzīvīgums un spēks. "Austrasdienas" ir patiesas sirds sajūtas, kas, gadiem ejot, nemainās. Tās ir tuvojošās atmodas un gaismas sajūtas, kas mūsu ikdienā ir tik nepieciešamas," tā par pasākumu raksta "Austras biedrības" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!