Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktore Aina Kalnciema ielūdz baroka mūzikas cienītājus uz pasaulslavenā Francijas baroka ansambļa "Les Talens Lyriques" un viņu mākslinieciskā vadītāja, izcilā klavesīnista Kristofa Rusē koncertu, kas atklās festivāla 15. sezonas Rudens ciklu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Ansamblis Baltijas valstīts viesosies pirmo reizi, un koncertā 7. novembrī plkst. 19 Mazajā Ģildē klausītājiem būs iespēja dzirdēt izsmalcināto 18. gadsimta karaļa galma mūziku.

Virtuozais klavesīnists un viens no mūsdienu izcilākajiem baroka mūzikas interpretiem Kristofs Rusē (Christophe Rousset) baroka ansambli "Les Talens Lyriques" dibinājis pirms divdesmit četriem gadiem.

Mūziķu repertuārs sniedzas no Monteverdi līdz Hendelim, no Saljēri līdz Bēthovenam. "Les Talens Lyriques" un Kristofs Rusē padziļināti interesējas par Eiropas mūzikas mantojumu un iepazīstina klausītājus arī ar mazāk zināmiem baroka mūzikas šedevriem. "Les Talens Lyriques" izdevuši ap četrdesmit atzītu ierakstu un ierakstījuši mūziku Žerārā Korbē filmai "Farinelli". Savukārt, ansambļa dibinātājs ir saņēmis augstāko novērtējumu un apbalvojumu prestižajā Briseles Klavesīnistu konkursā.

Koncertprogrammas pirmajā daļā tiks atskaņota 18. gadsimta galma mūzika. Koncerta otrā daļa turpināsies tikpat grezni un barokāli. Koncertā piedalīsies arī nīderlandiešu vokāliste, soprāns Judīte van Vanroja, kura jau vairākus gadus veiksmīgi sadarbojas ar ansambli "Les Talents Lyriques" un citiem pasaulē atzītiem māksliniekiem.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!