Foto: Publicitātes foto

Šā gada 30. novembrī plkst. 19.00 Mazajā ģildē, Rīgā, Baha kamermūzikas festivāla ietvaros notiks izcilā itāļu vijolnieka Rikardo Minazi (Riccardo Minasi) un baroka ansambļa "Musica Antiqua Roma" koncerts.

Ansambļa "Musica Antiqua Roma" dibinātājs un vadītājs Rikardo Minazi ir pasaulē atzīts mūziķis, kurš savu talantu īstenojis daudzpusīgi – Minazi uzstājas gan kā izcils baroka vijoles solists, gan kā koncertmeistars, spēlējot ar daudziem ietekmīgiem orķestriem, piemēram, Žordi Savala "Les Concerts Des Nations". Minazi strādājis kā diriģents ar tādiem respektabliem orķestriem kā Lionas Operas orķestri, Cīrihes kamerorķestri, Austrālijas Brandenbugas orķestri un citiem, turklāt viņš ir bijis pedagogs un sniedzis meistarklases Džuljarda mūzika skolā ASV, Autrālijā, Taivānā. Daudzpusīgais mūziķis Baha festivālā viesosies jau otro reizi un šoreiz – kopā ar savu kolektīvu "Musica Antiqua Roma" septiņu mūziķu sastāvā.

Ansamblis dibināts 2007. gadā, un tas pulcē starptautiski aktīvus jaunos solistus, kamermūzikas un orķestra māksliniekus. Kolektīvs piedalījies neskaitāmos mūzikas festivālos Eiropā. Ierakstu kompānija "Deutsche Harmonia Mundi" izdevusi divus ansambļa ierakstus ar F. M. Veračīni un G. F. Hendeļa sonātēm. Savukārt kompānijas "Passacaille" apgādā tapis albums "Korelli mantojums" ("Corelli's legacy"). Laikā no 2011. līdz 2015. gadam grupas muzicēšanā bija pārtraukums, jo Rikardo Minazi aktīvi darbojās citā paša dibinātā ansamblī – "Il Pomo d'Oro". Taču 2016. gadā kolektīvs "Musica Antiqua Roma" atsācis koncertdarbību. Strādājot ar repertuāru, kas aptver periodu no 16. gadsimta beigām līdz 19.gadsimta sākumam, "Musica Antiqua Roma" turpina neatlaidīgi pētīt un muzikoloģiski izzināt plašo Itālijas baroka komponistu daiļradi.

Baha kamermūzikas festivālā "Musica Antiqua Roma" klausītājiem piedāvās Antonio Vivaldi vojoļkoncertus, kā arī itāļu baroka komponistu Dž. A. Brešanello un B. Gallupi mūziku.

Biļetes uz 16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!