Foto: Publicitātes foto. Volfgangs Krēmers un Agneška Kulovska
Turpinot tradīcijas, arī šogad viens no Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem norisināsies Kuldīgā – 23.novembrī pulksten 17 Kuldīgas Mākslas namā.

Kā informē festivāla rīkotāji, koncertā "Baroka pēcpusdiena" klavesīniste Aina Kalnciema kopā ar domubiedru Aināru Paukšēnu (viola da gamba) un diviem ārzemju mūziķiem – Jaunzēlandē dzīvojošo Volfgangu Krēmeru (Wolfgang Kraemer, blokflauta) un Austrijā dzīvojošo Agnešku Kulovsku (Agnieszka Kulowska, baroka vijole) – satiksies 17./18. gadsimta baroka estētikas mūzikā.

Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Georga Fīlipa Tēlemana u.c. komponistu skaņdarbi.

Festivāls turpinājumā notiks vēl divi koncerti – 29.novembrī Mākslas muzeja "Rīgas birža" Venēcijas zālē un 1. decembrī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā.

Atgādinām, ka Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls un tā mākslinieciskā vadītāja, klavesīniste Aina Kalnciema uz Latviju aicina pasaules labākos senās mūzikas interpretus jau 19 gadus. Festivāls apzināti vērsts uz intīmo, dvēselisko, personīgo un intraverto, apliecinot projekta veidotāju vēlmi atklāt Johana Sebastiana Baha un viņa priekšgājēju, laikabiedru un estētikas sekotāju daiļradi kamermuzicēšanā.

Biļetes uz 23. novembra koncertu varēs iegādāties pasākuma norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!