Foto: Kiril Kozlov

Sestdien, 6. februārī, pulksten 18 tiešsaistē no Vidzemes koncertzāles "Cēsis" izskanēs koncerts ar trīs latviešu mūziķu piedalīšanos – savu rezidenci Cēsu koncertzālē atklās vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas.

Kā informē koncertzāles pārstāvji, kopā ar orķestri "Sinfonietta Rīga" britu diriģenta Bena Palmera vadībā viņu talants atklāsies gan solo, gan spēlējot ansamblī visiem trim kopā. Koncerts būs skatāms Koncertzāles "Cēsis" un "Biļešu paradīze" mājaslapās, iepriekš iegādājoties piekļuves kodu.

Koncertzāle 2021. gadu atklās ar talantīgu jaunās paaudzes mūziķu ģimenes jeb trīs Balanas uzstāšanos. Kristīnes, Margaritas un Roberta mītnes vietas Eiropā šobrīd ir Londona un Berlīne. Jaunie, bet jau pasaules koncertskatuves iekarojošie mūziķi savu rezidenci Cēsīs atklās kopā ar orķestri "Sinfonietta Rīga" un britu diriģentu Benu Palmeru. Programmā iekļauti Antonio Vivaldi, Fēliksa Mendelzsona, Hansa Rota un Arvo Pērta skaņdarbi.

''Esmu pārliecināta, ka Trīs Balanas tuvākajā laikā būs latviešu jaunās paaudzes talantu zīmols, kas iezīmēs pārliecinošu perspektīvu Latvijas mūzikas un izpildītājmākslas nākotnē. Šogad mūsu koncertzāles skatuve piedzīvos spožu talantu, māksliniecisku degsmi, pasaulē gūtas zināšanas, uzkrātu kultūras pieredzi un ģimenisku spēku. Vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas ir jauni, daudzpusīgi mūziķi, kas paši saviem spēkiem izcīnījuši starptautisku reputāciju un žilbinošus panākumus uz koncertskatuvēm visā pasaulē. Mūsu mērķis ir sniegt atbalstu un iespējas viņu revolucionārajām, progresīvajām idejām, neizsmeļamajam radošumam piecās rezidences koncertprogrammās Cēsu koncertzālē,'' par rezidences mākslinieku izvēli un iecerēm stāsta Koncertzāles "Cēsis" mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Māsas – Margarita un Kristīne jau vairākkārt koncertējušas Koncertzālē "Cēsis" – gan solo, gan duetā, savukārt brālim Robertam šī būs debija Cēsīs.

Koncertzāle "Cēsis" regulāri veido ciešāku sadarbību ar kādu mūziķi vai mūziķu apvienību, kas vainagojas ar vairākām, īpaši koncertzālei radītām koncertprogrammām, kas klausītājiem tiek piedāvātas visa gada garumā. 2020. gadā koncertzāles rezidences mākslinieks bija pianists Andrejs Osokins, bet 2018. gadā – spožo solistu: vijolnieces Evas Binderes, čellistes Kristīnes Blaumanes un pianista Reiņa Zariņa, "Trio Palladio" rezidence.

Biļeti/pieejas kodu uz tiešsaistes koncertu iespējams ir iegādāties "Biļešu paradīzes" tiešsaistes kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!