Foto: DELFI
Kā ik rudeni, arī šogad portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu (LNO) aicina skatītājus balsojumā noteikt to pagājušās sezonas jauniestudējumu, kurš saņems "Latvijas Gāzes" balvu.

Balsojumā, kas portālā "Delfi" ilgs no 5. līdz 19. septembrim (ieskaitot), tiks noskaidrots sezonas labākais jauniestudējums. No vienas IP adreses diennakts laikā var balsot vienu reizi par vienu no pieciem pretendentiem uz balvu.

Balvu pasniegšana ceremonija un kā arī jaunās, 2011./2012.gada sezonas svinīgā atklāšana notiks 22. septembrī, plkst.19:00 Latvijas Nacionālajā operā.

Kā labākais operas solists tiks apbalvots Jānis Apeinis, bet kā labākā soliste tiks sumināta Liene Kinča. Par labākajiem baleta solistiem aizvadītajā sezonā atzīti Raimonds Martinovs un Elza Leimane – Martinova. Balva tiks pasniegta arī labākajam orķestra mūziķim, ko šogad saņems Uldis Zilberts (trombons). Īpaši sveikti tiks dziedātājs Andris Blaumanis par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā, un izrāžu apavu izgatavošanas un remonta daļas vadītājs Jānis Plānics par mūža darbu tehniski administratīvajā jomā.

Nominācijā "Leģendārs mūžs mākslā" ceremonijā godinās LNO ilggadējo solisti, baletmeistari un repetitori Irēnu Strodi, kura šogad atzīmēja savu 90. jubileju.

Balvu par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā saņems dziedātāja Kristīne Opolais, kura diemžēl uz svinīgo pasākumu ierasties nevarēs.

A/S "Latvijas Gāze" sadarbība ar LNO tika uzsākta 2005. gadā, kad uzņēmums kļuva par lielāko atbalstītāju Operas vēsturē. Sniegtais finansējums jau piecus gadus veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi – Opera sevi veiksmīgi pierādījusi starptautiskajā mūzikas arēnā, daudzi jaunie mākslinieki turpinājuši izglītoties un pilnveidot savas prasmes. Latvijas Gāzes atbalsta redzamākā virsotne ir Latvijas Gāzes balva Operai, kurā ik gadu apbalvo ne tikai operas un baleta māksliniekus, bet arī aizskatuves cilvēkus – tos, kuru darbs Operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs. Tradīcija ik gadu pasniegt balvas Operai tika iedibināja 1997. gadā. To uzsāka LNO atbalstītājs "Aldaris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!