Foto: Publicitātes foto
Jau otro gadu pēc kārtas divi Latvijas lielākie vasaras festivāli izvirzīti britu festivālu balvai "UK Festival Awards" nominācijā "Labākais ārvalstu festivāls", liecina "UK Festival Awards" publicētā informācija.

Šajā kategorijā par fanu balsojumu sacentīsies arī Igaunijā notiekošais "Tallinn Music Week", latviešu plaši apmeklētie "Sziget" Ungārijā un "Heineken Open'er" Polijā. Starp pirmās kārtas pretendentiem uz prestižo balvu ir arī tādi populāri festivāli kā "Big Day Out" Austrālijā un Jaunzēlandē, leģendārais "Coachella" Amerikā, "Pukkelpop" Beļģijā, dāņu Roskildes festivāls un daudzi citi.

Balsojums, kā ierasts notiks divās kārtās, kura rezultātā tiks noteikti labākie visdažādākajās kategorijās. Uzvarētāji tiks paziņoti un sumināti īpašā ceremonijā, kas 18.novembrī norisināsies Londonā.

Kā komentē "Baltic Beach Party" rīkotāji, "UK Festival Awards" tiek uzskatīta par Oskara ceremoniju festivālu pasaulē. Jau septīto gadu pēc kārtas festivālu apmeklētāji izvērtē neskaitāmus festivālus Lielbritānijā un citviet pasaulē, lai noteiktu labākos visdažādākajās kategorijās.

Nobalsot par sev tīkamo festivālu var mājaslapā www.festivalawards.com.

Atgādinām, ka "Baltic Beach Party" šogad svinēja 10. gadu jubileju, pulcējot aptuveni 60 000 apmeklētāju. Šogad pirmo reizi festivāls notika trīs dienas. Festivāla apmeklētājus priecēja tāda grupas kā "The Rasmus", "Madcon", DJ ATB, "Zvery", "Sistem", "Tuklan", "Skip the Use", Sash, kā arī desmitrgades grupa "Reigani" un daudzi citi.

Savukārt mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" Salacgrīvas pludmalē notika jau ceturto gadu un šogad apmeklētājiem piedāvāja plašu muzikālo programmu ar galvenajiem māksliniekiem "Muse", "Scissor Sisters", "UNKLE" un "Happy Mondays".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!