Foto: Publicitātes foto
Liepājas Latviešu biedrības namā Ojāra Vācieša 80. jubilejā, 13. novembrī, pulksten 19 notiks koncerts "Uz manu rudeni – es lūdzu tevi – atnāc, ja vari". Tajā ar skaistākajām koru dziesmām klātesošos rudenī un valsts svētkos sveiks Liepājas kori, bet daiļliteratūras meistara Vācieša dzeju runās Dailes teātra aktieris Juris Bartkevičs.

"Teju katru novembri Liepājas kori satiekas kopīgā koncertā, lai ar skaistākajām latviešu komponistu koru dziesmām klātesošos sveiktu rudenī un valsts svētkos. Šoreiz sveicienā skanēs arī Ojāra Vācieša dzeja, jo tieši šogad, 13. novembrī aprit astoņdesmitā gadskārta kopš laika, kad Ziemļvidzemē, Trapenes pagasta "Dumpjos" piedzima izcilais latviešu dzejnieks," informē organizatori.

Ojāram Vācietim bija arī laba balss, skolas korī viņš dziedājis solo, bet studiju gados un arī vēlāk Ojārs ar dzīvesbiedri Ludmilu Azarovu dziedāja bieži. Viņu repertuārā bija gan tautasdziesmas un šlāgeri, gan padomju dziesmas, leģionāru meldijas un romances. Mūzika skan arī viņa dzejā - gan caur nosaukumiem, gan ritmu. Tajā ir dziļums un tiešums.

Liepājas kori aicinās klausītājus paceļot laikā un telpā, ļaujoties gan latviešu tautasdziesmām Andra Kontauta, Kārļa Rutentāla, Ērika Ešenvalda un Emīļa Melngaiļa apdarē, gan Kārļa Lāča, Leona Amoliņa, Ērika Ešenvalda, Selgas Mences, Uģa Prauliņa un Mārtiņa Freimaņa dziesmām, gan arī aizvadītajos XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos izskanējušajai klasikai - Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa un Raimonda Paula kora dziesmām.

Pasākumā piedalīsies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktie kori "INTIS" (diriģente Ilze Valce, kormeistare Mārīte Lazdāne), "Kursa" (diriģente Ilze Āboliņa), "Lauma" (diriģente Mirdza Paipare), "Laiks" (diriģente Ilze Balode, kormeistare Laura Bluķe) un "Līva" (diriģents Jēkabs Ozoliņš), sieviešu koris "Aija" (diriģente Gunta Vite, kormeistare Antra Berga), vīru ansamblis "Dziedonis" (vadītājs Valdis Aivars) un Liepājas Universitātes sieviešu koris "Atbalss" (diriģente Ilze Valce, kormeistare Olga Blauzde), solisti  - Sondra Krauze, Līga Zvaigzne, Sintija Pīrāga un Laura Bluķe, koncertmeistari – Santa Jašina, Ārija Helmūte, Renāte Sviriņa, Līga Elere un Lotars Džeriņš. Koncertu vadīs Metalurgu Tautas teātra aktrise Iveta Ļesina.

Ieejas maksa koncertā - 1 lats. Biļetes var iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama, Liepājas Olimpiskā centra, "Ostmala", Liepājas teātra un "Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!