Pagājušajā nedēļas nogalē koncertzāli "Palladium" Rīgā piestrāvoja elektrificēti, krāsaini un emocijām piesātināti viļņi. Te uzstājās Islandes inteliģentās elektroniskās mūzikas spilgtākie pārstāvji – četru mūziķu apvienība "GusGus", liekot tūkstošgalvainajam apmeklētāju pūlim gan sastingt gaidās, gan arī ļauties ritmiskām, plūstošām disko dejām.

"GusGus" faniem noteikti nelika vilties. Apciemojot Latviju pēc teju divu gadu ilgas pauzes, "GusGus" ne vien iepazīstināja ar savas radošās darbības svaigākajiem augļiem – studijas albumu "Mexico" -, bet arī lutināja, izpildot jau agrāk izdotas kompozīcijas. Tā, piemēram, "Over" un "Arabian horse" no iepriekšējā albuma "Arabian horse" ritmi daudziem koncerta apmeklētājiem lika spiegt sajūsmā.

"GusGus" Rīgā bija ne vien emocionāli piesātināts muzikāls piedzīvojums, bet arī baudījums acīm. Gaismu efekti un vokālista Daniela Augusta Haraldsona jutekliskās dejas, kā arī Hogni Egilsona mītiskais elfu prinča tēls pavisam noteikti ļāva "GusGus" elektroniskos ritmus sajust un piedzīvot arī vizuāli.

Publiku "GusGus" uznācienam notikumam izcili sagatavoja arī iesildītājgrupa no Lietuvas – "Beissoul&Einius", kurai raksturīgs spilgts skatuves vizuālais tēls. Spilgti dzeltenā kostīmā un sarkanās zeķubiksēs tērptais grupas vokālists jau pirms "GusGus" uznāciena vismaz pusi zāli bija pamudinājis lekāt līdzi trakulīgajām dejām.

"GusGus" Latvijā ciemojās otro reizi. Pirmo reizi tā Rīgas un Ventspils koncertzāles ar elektroniskajiem ritmiem piepildīja 2012.gada pavasarī, kad prezentēja savu astoto studijas albumu "Arabian horse".

Grupa dibināta Reikjavīkā 1995.gadā un iekarojusi popularitāti ne vien pašu mājās, bet arī Eiropas kontinentālajā daļā. Patlaban grupu veido fotogrāfs, mākslinieks, producents, dīdžejs un komponists Stefans Stefensens (aka President Bongo), komponists, producents un programmētājs Birgirs Torarinsons (aka Biggi Veira), harizmātiskais vokālists Daniels Augusts Haraldsons un muzikants un vokālists Hogni Egilsons (aka He).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!