Foto: Publicitātes foto

Balstoties uz pērnā gada pieredzi, šogad "Fono Cēsis" norises gaitā, 22. un 23. jūlijā, būs padomāts par viesiem no tālākām pilsētām un valstīm, proti, blakus pasākuma teritorijai atradīsies Cēsu novada pašvaldības nodrošināta teritorija telšu pilsētai, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Apmeklētāju ērtībām būs iezīmēta telšu būvēšanai paredzētā pļava, kā arī nodrošinātas tualetes, miskastes un apgaismojums. Teritorija atradīsies tieši blakus “Fono Cēsis” norises vietai, līdz ar to nakšņotājiem būs ērti sasniedzama. “Šogad jautājumus par telšu pilsētu saņemam gan no pašmāju, gan ārvalstu – galvenokārt Igaunijas, Somijas un Lielbritānijas – apmeklētājiem, kas ir saistīts ar Frenka Tērnera uzstāšanos,” skaidro festivāla organizators Marts Sildniks.

“Daudziem ir piedzīvojums baudīt šādu divu dienu ballīti bez maksas, kā arī aplūkot pilsētu tās apaļajā jubilejā. Kāda kompānija pat norādīja, ka apmeklēt Tērnera koncertu Lielbritānijā izmaksā dārgāk nekā atbraukt uz nogali Cēsīs.”

Atgādinām, ka bezmaksas festivāla “Fono Cēsis” programmā uzstāsies tādas grupas kā “Dzelzs vilks”, “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Laime pilnīga”, “Bandmaster”, “Linga”, “Sibyl Vane” (Igaunija), “Inokentijs Mārpls”, “Laika suns”, “Doni Tondo” “Irving Ark”, “Tonick”, “RR Band”, “Franco franco”, kā arī dziesminieks Haralds Sīmanis un pasākuma galvenais viesis – Lielbritānijas folkroka mūziķis Frenks Tērners.

Par ballīti pēc koncertiem uz “Fono Cēsis” galvenās skatuves gādās dīdžeji Artis Dvarionas un Egons Reiters. Paralēli līdz agrai rīta stundai darbosies arī “Fonokluba” skatuve, kur ballīte norisināsies gan iekštelpās, gan āra terasē, muzikālo noformējumu piektdienas naktī atstājot dīdžeju Monsta un Dub:ra rokās, savukārt sestdienas naktī – Arta Volfa un All-Viss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!