Foto: Reuters/Scanpix

Britu smagā metāla grupa "Black Sabbath" paziņojusi, ka novembrī Japānā sniegšot pēdējo koncertu, kurā saskaņā ar mediju ziņām spēlēs grupas bijušais bundzinieks Bils Vards.

Atvadu koncerts norisināsies 22.novembrī Tokijā, kur tiek rīkots festivāls "Ozzfest".

66 gadus vecais Vards nepiedalījās "Black Sabbath" jaunākā albuma "13" ierakstā, jo neesot varējis vienoties ar pārējiem oriģinālā sastāva dalībniekiem Oziju Osbornu, Gīzeru Batleru un Toiju Aiomi. Osborns paziņoja, ka bijušais grupas biedrs esot "pārāk resns" koncertēšanai, taču citos avotos izskanēja ziņas, ka neesot panākta vienošanās par atalgojumu.

Šogad "Black Sabbath" izlaidīs pēdējo albumu. "Tas būs mūsu pēdējais uznāciens," skaidro 66 gadus vecais Osborns. "Vairs nebūs nekāda "Black Sabbath". Mēs atteiksimies no nosaukuma un visa pārējā. Pārējie vairs negrib koncertēt. Es saprotu, bet man tas pārāk patīk. Es turpināšu solokarjeru."

Pagājušajā gadā grupa nospēlēja koncertu Londonas Haidparkā. Aiomi pieļāva, ka tā varētu būt pēdējā "Black Sabbath" uzstāšanās. Taču vēlāk grupa paziņoja, ka izdošot vēl vienu mūzikas albumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!