Foto: Reuters/Scanpix

Vegāniska pārtika, bioloģiski audzēti dārzeņi un melni kabatlakatiņi – šie ir daži no punktiem grupas "Black Sabbath" prasību sarakstā koncerta rīkotājiem. Smagās mūzikas ietekmīgākā grupa Rīgā koncertēs 5. jūlijā. Šoreiz ieskats nevis viņu dziesmu sarakstā vai garajās vēstures lapaspusēs, bet visai niansētajās prasībās, kas jānodrošina, lai Ozijs Osborns, Tonijs Aiomi un Gīzers Batlers Rīgā justos kā mājās.

"Black Sabbath" komanda Rīgā ieradīsies ar astoņām smagajām kravas mašīnām, trīs autobusiem un pieciem mikroautobusiem.

Reiz sikspārņi, tagad bezglutēna un bezcukura diēta. Ozijs Osborns pirms koncerta savā ģērbtuvē labprāt mielosies ar bioloģiski audzētām mellenēm, avenēm, upenēm, ķiršiem, zemenēm, riekstiem un augļiem. Tāpat īpaši izcelts, ka mūziķis vēlas lielu gabalu brī siera. Aizskatuvē jābūt arī šokolādes proteīnu dzērienam ar zemu cukura līmeni, diviem citroniem un asam nazim, kā arī vēl diviem citroniem, sagrieztiem gabaliņos. Sarakstā minēts arī veselīgs popkorns.

Savukārt basģitārists Gīzers Batlers ir vegāns, kura ēdienkartei tiek stingri sekots līdzi. Viņam ģērbtuvē jābūt pieejamam kokosriekstu ūdenim, sojas pienam, bioloģiski audzētiem tomātiņiem, vegānu Čederas sieram, vegānu sviestam, vegāniskajai tumšajai šokolādei, augļiem un "Wrigley's Spearmint" košļājamo gumiju paciņai. Tāpat Batleram labpatīk dzert "Kirin Zero" vai "Bitburger" bezalkoholisko alu.

Savas prasības ir arī ģitāristam Tonijam Aiomi, kurš, līdzīgi kā viņa kolēģi, dod priekšroku bioloģiski audzētiem augļiem un dārzeņiem. Pirms koncerta viņu stiprina 15 vīģes un sešas mazās paciņas ar "VitaCoco" kokosriekstu ūdeni.

Tāpat Aiomi malkos franču zīmola "Bollinger" šampanieti, prasību sarakstu papildina sešas pudeles "Beck" vai "Heineken" alus. Protams, jābūt četrām vīna un četrām šampanieša glāzēm. Savukārt auduma kabatlakatiņu krāsai obligāti jābūt melnai.

Kopumā koncerta veiksmīgai norisei jānodrošina arī 215 dvieļi.

Mūziķiem Rīgā tiks servētas arī vakariņas, kas rūpīgi tiek saskaņotas ar grupas menedžmentu. Katra individuālajā ēdienkartē jābūt vairākiem ēdieniem, no kuriem tiks izvēlēti tīkamākie, protams, ievērojot jau iepriekš minētās diētu prasības.

Kā interesantākās ēdienkartes nianses minamas vegāna Gīzera Batlera norāde, ka, ja vietējais pavārs vēlas pagatavot kādu savu vegāniskā ēdiena meistarstiķi, tad to var iekļaut kopējā piedāvājumā. Savukārt Tonija Aiomi ēdienam nekādā gadījumā nedrīkst pievienot sāli. Tam jābūt trauciņā uz galda. Tāpat ēdienam nedrīkst tikt pārlietas mērces, arī tās jāpasniedz atsevišķā traukā.

Jau ziņots, ka "Black Sabbath" oriģinālā sastāva dalībnieki Rīgā uzstāsies 5. jūlijā. Koncerts ir daļa no grupas grandiozās atvadu turnejas "The End". Šis ir mūziķu vienīgais koncerts Baltijas valstīs un ardievas leģendārākajai grupai rokmūzikas vēsturē.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!