Lielākā daļa mūziķu savas dzīves laikā tā arī nenokļūst populārās mūzikas sarakstu virsotnē, taču regeja karalis Bobs Mārlijs, kurš pirms 18 gadiem 1981.gadā mira no melanomas, atkal ieņēmis pirmo vietu “Billboard’s Top” regeja albumu sarakstā.
Albums “Chant Down Babylon”, kas iznāca pagājušā gada novembrī, noturējies šajā pozīcijā 11 nedēļas. Bet 6.februārī - leģendārā mūziķa 55.dzimšanas dienā - izlase “The Best of Bob Marley” tajā pašā sarakstā ierindojās 10.vietā.

Roberts Nesta Mārlijs dzimis 1945.gadā Jamaikā, nabadzīgā pilsētiņā Trenčtaunā, kuru viņš nekad savas slavas laikos neaizmirsa. Runā, ka Mārlijs esot sniedzis finansiālu palīdzību ap 4000 savas dzimtās pilsētas trūcīgajiem iedzīvotājiem, taču viņa ilggadējais biznesa konsultants Leslijs Kolins apgalvo, ka šis skaitlis patiesībā esot daudz lielāks.

1973.gadā Mārlijam, kas kopā ar Baniju Livingstonu un Pīteru Tošu bija izveidojis grupu “The Wailers”, tikai ar lielām grūtībām izdevās pierunāt kompāniju “Island” noslēgt līgumu par mūzikas ierakstīšanu kompānijas studijā. Pēc tam, kad klajā nāca singls “Catch a Fire”, Mārlijs vienā mirklī kļuva par zvaigzni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!