10 Grammy balvu ieguvējs, a cappela dziedāšanas virtuozs un improvizācijas lielmeistars, Bobijs Makferins apstiprinājis vēlmi koncertā Rīgā vairākus skaņdarbus izpildīt kopā ar latviešu vokālo grupu “Cosmos”, ziņo koncerta organizatori kompānija “MicRecPM”.
Paredzams, ka kopīgā uzstāšanās notiks koncerta izskaņā. Īpaši intriģējošu šo sadarbību dara fakts, ka, tāpat kā visa Makferina koncertprogramma, tā būs pilnībā improvizēta.

Sekojot džeza tradīcijai, iepriekšējos mēģinājumos mūziķi netiksies un koncertizpildījumā noteicošā būs abu pušu spontāna savstarpējā izjūta un saskaņa.

“Cosmos” dalībnieki neslēpj gandarījumu par šo piedāvājumu, kas ir augsts viņu meistarības novērtējums. „Bobijs Makferins droši vien ir pirmais vārds, ko iemācās izrunāt zīdainis, ja viņam gadījies piedzimt a cappella mūziku mīlošu cilvēku ģimenē. Šo vārdu nevar nezināt!” prāto Jānis Šipkēvics. „Man nekad nav sanācis dzirdēt viņu dzīvā izpildījumā, tādēļ jau tas vien, ka mums nekur nebūs jābrauc un Bobijs Makferins atbrauks ar savu koncertu tieši šurp, jau ir miljonu vērts notikums. Savukārt tas, ka mums būs izdevība uzdziedāt kopā ar viņu, jau velk uz kādiem diviem miljoniem!”

Jau iepriekš ziņots, ka Bobijs Makferins ir viens no mūsdienu izcilākajiem vokālās mākslas novatoriem, muzikāls kosmopolīts, kurš savos ierakstos un koncertos virtuozi sapludina dažādas mūzikas kultūras un regulāri sadarbojas ar dažādu tautību un žanru mūziķiem. Slavenākā (bet ne raksturīgākā!) Bobija Makferina kompozīcija ir visā pasaulē megapopulārā Don’t Worry, Be Happy.

Bobija Makferina koncerts Latvijas Nacionālajā Operā notiks 13. jūlijā.

Koncertu organizē “MicRecPM” sadarbībā ar “Hansabanku”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!