Foto: LETA
Bostonas simfoniskais orķestris pirmdien paziņoja, ka pagarinājis līgumu ar savu muzikālo vadītāju latviešu diriģentu Andri Nelsonu līdz 2022.gadam.

Savā paziņojumā orķestris uzver, ka Nelsons, vadot Bostonas orķestri, ir saņēmis faktiski vienprātīgu gan kritiķu, gan klausītāju atzinīgu novērtējumu.

Nelsons par Bostonas simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju kļuva pagājušajā gadā, un viņa līdzšinējā līguma termiņš bija uz pieciem gadiem. Jaunais astoņu gadu kontrakts aizstāj šo līgumu.

Jaunajā kontraktā ir arī punkts, kurā teikts, ka abas puses vēlas sadarboties arī pēc 2022.gada, kad beigsies jaunais līgums.

Nelsons dzimis 1978.gadā Rīgā un savu mūziķa karjeru sācis kā trompetists Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestrī. 2001.gadā Nelsons saņēma Latvijas Lielo mūzikas balvu par izciliem sasniegumiem mūzikā. No 2003. līdz 2007.gadam viņš bija LNO galvenais diriģents , kam sekoja divi gadi Herfordas Ziemeļrietumvācijas filharmoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā. Kopš 2008.gada Nelsons ir Birmingemas simfoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs.

No 2014.gada viņš ir Bostonas simfoniskā orķestra mākslinieciskā direktora amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!