Londonas 'Earls Court' 18. februārī notikušajā "Brit Awards" balvas pasniegšanas ceremonijā trīs galvenās balvas saņēma jaunā dziedātāja Dafija, bet par Labāko britu grupu tika nosaukta "Elbow".

Dafijas pagājušajā gadā izdotais debijas albums "Rockferry" tika nosaukts par Labāko 2008. gada britu albumu, kā arī dziedātāja saņēma balvas kā Labākā debija un Labākā britu solomāksliniece. Jāpiebilst, ka Dafijas albuma "Rockferry" producents, bijušais "Suede" dalībnieks Bernards Batlers pagājušonedēļ saņēma Britu producentu ģildes apbalvojumu kā Labākais pagājušā gada producents.

Par Labāko britu grupu tika nosaukta "Elbow", kura par savu albumu "The Seldom Seen Kid" jau saņēmusi vairākus apbalvojumus, tai skaitā prestižo "Mercury" balvu. Šajā kategorijā "Elbow" aiz sevis atstāja tādus māksliniekus kā "Coldplay", "Radiohead", "Girls Aloud" un "Take That".

Jāpiebilst, ka vieni no līderiem "Coldplay", kuri tika izvirzīti četrās kategorijās, tai skaitā, Labākais britu albums un Labākā britu grupa, nevienu no balvām nesaņēma.

Par Labāko britu solomākslinieku tika nosaukts Pols Vellers, bet kategorijā Labākā koncertuzstāšanās laurus plūca "Iron Maiden".

Par 2008. gada Labāko britu singlu nosaukta "Girls Aloud" dziesma 'The Promise'.

Starptautiskajās kategorijās balvas saņēma Keitija Perija kā Labākā ārvalstu solomāksliniece, Kanje Vests kā Labākais ārvalstu solomākslinieks, bet "Kings of Leon" "Only By The Night" tika nosaukts par Labāko ārvalstu albumu, kā arī viņi tika nosaukti par Labāko ārvalstu grupu.

Kā jau iepriekš tika ziņots, kritiķu balvu saņēma vieni no "BBC Sound of 2009" pretendentiem "Florence and the Machine", bet balva par mūža ieguldījumu tika pasniegta duetam "Pet Shop Boys."

Svinīgo ceremoniju vadīja popmūzikas dīva Kailija Minoga, kā arī aktieri Džeimss Kordens un Metjū Horns. "Brit Awards" balvu piešķiršana notiek kopš 1977. gada, un ir gada viens no nozīmīgākajiem notikumiem ne tikai britu, bet arī Eiropas un pasaules mūzikas dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!