Foto: Publicitātes foto

17.augustā festivāla "Live Fest" ietvaros Kuldīgā viesosies britu roka vecmeistari grupa "Slade", portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Grupa "Slade" ir nesaraujami saistīta ar pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, kad 17 grupas singli iekļuva britu Top 20 (seši no tiem - 1. vietā), bet albumu tabulas virsotni sasniedza trīs albumi. Arī Latvijā "Slade" savulaik bija viena no pusaudžu iecienītākajām grupām.

Uz jautājumu, cik ilgi vēl uzstāsies grupa "Slade", tās ģitārists Deivs Hils atbild: "Es uzstāšos tik ilgi, cik vien es varēšu, tāpēc, ka es dievinu to, ko daru, un es neredzu iemeslu, kāpēc man tas būtu jāizbeidz. Šobrīd es jūtu, ka es neesmu vienīgais, kurš ir no "senajiem", kas uzstājas. Ir "The Rolling Stones" un grupas, kas ir vecākas par mani, tāpēc es jūtu, ka saistības, ko esmu uzņēmies esot grupā un būdams mākslinieks un mūziķis, ir saistības uz mūžu. Tātad, tik ilgi cik vien cilvēki mīlēs mūziku un vēlēsies to dzirdēt, es to gribēšu spēlēt!"

Deivs Hils pieturās pie viedokļa, ka dziesmas no 70. un 80.gadiem ir labākais, kas ir ticis radīts mūzikā, ka ir grūti būt oriģinālam mūsdienās. Šobrīd ir tik daudz datormūzikas, kas arī diezgan laba, bet situācija mūzikā mainās un tā sāk iet tajā pašā virzienā, kā grupas darīja pagātnē, ierakstot dziesmas studijā un tās radot mājas apstākļos. Cilvēki iet uz dzīvajiem koncertiem, jo viņi grib redzēt ko īstu. Tas ir svarīgi un nozīmīgi, lai mūzika varētu izdzīvot.

Mūsdienās cilvēki lejuplādē mūziku, bet agrāk cilvēki pirka plates, kasetes un diskus. Laiki ir mainījušies. Labas dziesmas, tādas kuras kaut ko patiešām nozīmē, vienmēr būs vērtība.

17.augustā Kuldīgas estrādē no "Slade" pamatsastāva uzstāsies ģitārists Deivs Hils un bundzinieks Dons Pauels, kuriem pēdējos gados piebiedrojušies ģitārists un dziedātājs Mels Maknatijs un basists, vijolnieks un vokālists Džons Berijs.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv, kā arī "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā. Cena - no 8 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!