Foto: Publicitātes foto
Cēsu apvienība "Starmetis" 28. novembrī plkst. 21 ikvienu aicina uz ieraksta "I Like People" izdošanas atzīmēšanu Rīgas Centrāltirgus sabiedriskās ēdināšanas vietā "371".

Grupu "Starmetis" var pieskaitīt tā dēvētajā lo-fi estētikā muzicējošajiem jeb "guļamistabas popmūzikas" pseidožanram. Tas nebūt nav uzskatāms par untumainu iegribu sevi pielīdzināt mūziķiem, kas ar 'bedroom pop' cenšas sevi apliecināt kā īpaši brīvdomīgus, idejām pārsātinātus un konceptuālus māksliniekus, norāda apvienības dalībnieki. Proti, "Starmetis" ir ģimenes sarīkojums ar kopīgu dzīvesvietu un lielākā daļa grupas mūzikas patiešām rodas guļamistabā vai mēģinājumu telpā mājas pagrabā.

Par grupas sākumu uzskatāms 2010. gads, kopš kura internetā ir publiskots gan vairāku dziesmu apkopojums jeb "pašu izdots mazalbums "Ligh Light" digitālā formātā", nospēlēti lielāki un mazāki koncerti, mazliet mainījies grupas sastāvs, taču kodols palicis tas pats – Ilze pie basa un ar otro balsi, Līga pie sintezatora un Andris ar ģitāru, ritmu un pirmo balsi.

"Starmeša" pirmais "īstais" ieraksts "I Like People" ir sešu dziesmu apkopojums ar ievadu, kas radīts ar domu par muzikālu un lirisku veselumu. Tieši ieceres par vienotu ierakstu dēļ "I Like People" vieta nav atradusies grupas hitam "Muša".

Īsspēlējošo jeb "mazalbumu" ierobežotas tirāžas audio kasetē izdod vietējā un neatkarīgā mūzikas izdevniecība "SKYR". Lai nenobaidītu mūsdienīgos mūzikas klausītājus – līdz ar kasetes iegādi pircējs tiks pie ieraksta digitālās versijas lejupielādes koda.

Pasākumā piektdien koncertu sniegs gan paši ieraksta autori, gan viesi – "Them Lemons Light".

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!