Foto: Jim Rakete
Svētdien, 27. oktobrī, Vidzemes koncertzālē "Cēsis", pirmo reizi Latvijā uzstāsies vācu elektroniskās mūzikas leģendas – grupa "Tangerine Dream", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāvji.

Apmeklētājiem tiks sniegta unikāla iespēja baudīt programmu, kas sevī ietver apvienības spilgtākos sacerējumus. Tai skaitā filmu mūziku ("Zaglis" ar Džeimsu Kānu galvenajā lomā un "Burvis" ar Roju Šaideru), grupas klasiskās kompozīcijas ("Dolphin Dance", "White Eagle" utt.), kā arī pa druskai no jaunākajiem daiļrades posmiem.

Kopš dibināšanas 1967. gadā "Tangerine Dream" sastāvs vairākkārt mainījies, taču par kodolu vienmēr kalpoja multimākslinieks Edgars Frēze (Edgar Froese). Dažādos posmos grupā darbojās arī tādas leģendāras personības kā Klauss Šulce, Kristofers Franks un Pēters Baumans. Vairāk nekā 50 pastāvēšanas gadu laikā kopumā iznācis aptuveni 100 studijas albumu.

Par to, kas gaidāms koncertā Vidzemes koncertzālē "Cēsis", apvienības tagadējais līderis Torstens Kveišnings saka: "Katrā koncertā spēlējam tā saucamo "sesiju" – improvizācijas un "reālā laika kompozīcijas" sajaukumu. Sesijas sākumā mēs vienojamies par tempu un pirmo akordu vai taustiņu – viss pārējais ir mūsu visu trīs plūdināts, ietekmēts un veidots. Sesija ilgst no 20 līdz 120 minūtēm, dažkārt pat vēl ilgāk. Tas palīdz saglabāt svaigu un radošu garu gan mums pašiem, gan ideālā pasaulē arī skatītājiem."

Vakara plāns:

pulksten 18.00 – ieeja;

pulksten – 18.30 koncerta sākums;

aptuveni pulksten 20.30 – koncerta beigas.

Biļetes iegādājamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!