Foto: DELFI
Savā piecdesmitajā jubilejā koncertos visā Latvijā Amerikas latviešu vokāli instrumentālais ansamblis "Čikāgas piecīši" izpildīs ne viens jaunas kompozīcijas, bet arī "zelta fonda" dziesmas, ansambļa pārstāvji žurnālistiem atklāja preses konferencē otrdien, 2. augustā.

Koncertos grupas dalībnieki cer sagaidīt ne vien tos, kuri pagājušā gadsimtā slepus tuvu draugu un radu lokā klausījušies "piecīšu" ierakstus, bet arī gados jaunu publiku.

Grupas ilggadējā vokāliste Janīna Ankipāns norādīja, ka, sagaidot "Čikāgas piecīšus" Latvijā, viņiem autogrāfus prasījuši un sveikuši arī 20 un 30 gadus jauni cilvēki, savukārt Lorija Cinkusa atgādināja, ka sadziedāšanās pasākumā Rīgai - 810 Mežaparka Lielajā estrādē dziedās arī bērni, kas, piecīšuprāt, varētu piesaistīt arī gados pavisam jaunas auditorijas simpātijas.

Par ansambļa dibināšanu "piecīši" uzskata 1961. gadu, kad Čikāgas latviešu jaunatnes sarīkojumā iepazinās Modris Avotiņš, Uldis Ievāns, Alberts Legzdiņš un Jānis Rinkušs, kurus vienoja kopīga interese par mūziku un veselīga humora izjūta. Laika gaitā mainās ansambļa sastāvs un tam pievienojas arī Janīna Ankipāns, Armands Birkens, Uldis Streips, Lorija Vuda un Alnis Cers.

Trimdas dziesminieku darbi izdoti 12 platēs, 16 kasetēs un 9 kompaktdiskos.

Jau ziņots, ka Amerikas latviešu ansamblis savu 50. jubileju atzīmē ar koncerttūri Londonā un Latvijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!