Foto: Hardy Klink
Dzintaru koncertzālē ciklā "Jūrmala Jazz" 4. aprīlī ar vienīgo koncertu Latvijā savas pasaules turnejas programmā uzstāsies viens no izcilākajiem mūsdienu džeza mūzikas pārstāvjiem – Ņujorkā dzīvojošais kanādiešu saksofonists un komponists Šīmuss Bleiks (Seamus Blake). Viņš muzicēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu, portālu "Delfi" informē Dzintaru koncertzāles pārstāvji.

Savā 25 gadu ilgajā mūziķa karjerā Šīmuss ir izpelnījies kritiķu atzinību par savu virtuozo un aizraujošo saksofona spēli, individuālo un daudzpusējo pieeju kompozīcijai. Viņu cildina kritiķi no "New York Times", "Downbeat Magazine", "Vancouver Sun", "Jazztimes.com", "Allaboutjazz.com", "Ottawa Citizen", "Los Angeles Times" un citiem prestižiem izdevumiem.

Šīmusa ambiciozākais šī brīža projekts ir viņa nesen kā izdotais albums "Superconductor" kurā liela loma tiek piešķirta elektronikas un tieši EWI (Electronik Wind Instrument) pielietojumam, attīstot šī instrumenta spēles tradīcijas, kuras aizsākuši tādi džeza mūzikas meistari kā Maikls Brekers (Michael Brecker) un Bobs Mincers (Bob Mintzer). Nozīmīgs pavērsiens Šīmusa muzikālajā karjerā bija uzvara prestižajā Teloniusa Manka (Thelonious Monk) vārdā nosauktajā džeza mūziķu konkursā Vašingtonā. Kā laureāts Šīmuss ir uzstājies kopā ar džeza mūzikas leģendām Veinu Šorteru (Wayne Shorter) un Hērbiju Henkoku (Herbie Hancock).

Šīmuss Bleiks ir izdevis 16 albumus un piedalījies vairāk nekā 70 dažādu mūzikas albumu ierakstos, tostarp sešos "Grammy" balvas nomināciju guvušos "Mingus" bigbenda albumos. Šīmuss sadarbojas ar tādiem mūziķiem kā Džons Skofīlds (John Scotfield), Gonzalo Rubalkaba (Gonzalo Rubalcaba), Antonio Sančezs (Antonio Sanchez), Deivids Kikoski (David Kikoski) un daudziem citiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!