Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 22. martā, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Aulā, pulksten 19, koncertcikla "Pianisma virtuozi" ietvaros uzstāsies pianistu duets – Vestards Šimkus un viņa māsa Aurēlija Šimkus, informē RSU Aulas vadītāja un koncertcikla organizatore Astra Puriņa.

Puriņa stāsta, ka Vestarda vārds mūzikas pazinējiem jau ir licis sevi iegaumēt ļoti spilgti – aizrautīgie Vestarda Šimkus līdzjutēji un mūzikas pazināji ir daudzviet Latvijā un ārpus tās. Savukārt Aurēlija, kura šobrīd mācās Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 7. klasē, savu skanējumu vēl tikai veido, liekot uzdot ekspertu jautājumus, vai jau tas netuvojas brāļa prasmēm un jau tās nepārsniedz.

No septiņu gadu vecuma Aurēlija Šimkus veic aktīvu koncertdarbību, un jau ir piedalījusies un uzvarējusi vairākos starptautiskos jauno izpildītāju konkursos un festivālos.

Koncerta repertuārā brālis un māsa sola divtik spilgtus un neaizmirstamus mūzikas baudījuma mirkļus un neaizmirstamus pārdzīvojumus.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 8. martā, RSU atsākās koncertcikla "Pianisma virtuozi" 2012. gada sezona. Tā ietvaros pirmo reizi RSU Aulā uzstājās jaunā un talantīgā pianiste Agnese Egliņa. Viņas RSU flīģeļa skanējumu papildināja Ditas Krenbergas flautas un Elīnas Volkmanes balss skanējums.

Koncertcikls noslēgsies 2012. gada 12. aprīlī, pulksten 19, kad tajā uzstāsies jau labi pazīstamais – jaunā pianisma zvaigzne no Krievijas – Antons Ļahovskis. Antons Ļahovskis ieguvis daudz balvu dažādos starptautiskos pianistu konkursos. Viņa klaviermūzikas skaņas savīsies ar klarnetes plūdumu – koncertā spēlēs un uzstāsies arī izcilais latviešu klarnetists Ints Dālderis, kurš līdzās politiķa karjerai ir sevi spilgti ir pierādījis starptautiski kā izcils klarnetes meistars.

RSU koncertcikls "Pianisma virtuozi" par Pārdaugavas koncertzāli dēvētajā RSU Aulā jau ir ieguvis mūzikas mīļotāju ievērību. Piemēram, tieši pērn, uzstājoties minētajā koncertciklā, jaunais pianists Reinis Zariņš RSU Aulā sniedza koncertu, kas šogad tika apbalvots ar "Lielo Mūzikas balvu" par izcilu interpretāciju.

Biļetes uz koncertciklu ir pieejamas "Biļešu paradīze" kasās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!