Foto: Publicitātes foto

Spīķeru koncertzālē ciklā "Spīķeri Jazz", 23. aprīlī notiks koncerts "NordicSounds", kurā muzicēs ziemeļvalstu un latviešu džeza mūziķi, solot uzburt ziemeļu skaņu ainavas un rosināt meditatīvas pārdomas, portālu "Delfi" informē koncerta organizators VSIA "Latvijas Koncerti".

Koncertā spēlēs: Villu Veski, soprānsaksofons, tenorsaksofons; Tīts Kalluste, akordeons; Tāvo Remmels, kontrabass; Raimonds Macats, taustiņi, mutes harmonikas un Valērijs Ramoška, trompete, flīgelhorns.

Kā stāsta koncerta veidotāji, grupas vadošie mūziķi – Villu Veski un Tīts Kalluste – jau pirms daudziem gadiem tapuši apburti no ziemeļvalstu mūzikas meditatīvās un introvertās iedabas, no tās telpiskuma un noskanīguma. Viņu jaunākās kompozīcijas aptver plašu pasaules mūzikas ietekmju spektru, un tās ar sajūsmu uzņēmuši klausītāji visdažādākajās pasaules malās. Abu mūziķu daiļrades pamatā ir likts amerikāņu džezs, ko papildinājusi iedvesma no viesošanās Fēru salās.

Gleznainā apkārtne un mūzika, ko Villu un Tīts dzirdēja Fēru salās, devusi tādu iedvesmu, ka vispirms nāca klajā albums "Sounds ot the Nordic Islands I", pēc tam "Sounds ot the Nordic Islands II". 2009. gadā abiem pirmajiem pievienojies trešais CD ar tādu pašu nosaukumu, likot runāt par jaunu skanisku sāgu, ko aizsākuši abi mūziķi.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!