Foto: Publicitātes foto

Saistībā ar Krīzes vadības padomes pieņemto lēmumu par masu pasākumu atcelšanu, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris izlēmis 13. martā paredzēto koncertu "Mālera piektā un RIX" izpildīt video tiešraidē "LMT Straume". Tiešraide būs skatāma arī portālā "Delfi".

Kā min Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina, šobrīd šāds alternatīvs koncerta baudīšanas veids rasts, cenšoties sagādāt pēc iespējas mazāk nepatīkamu brīžu LNSO klausītājiem: "Sakarā ar ārkārtas situāciju, kas radusies "Covid-19" vīrusa izplatības Eiropā un Latvijā dēļ, kā arī daudzajiem atceltajiem pasākumiem, LNSO uzskata par savu atbildību un pienākumu koncertu "Mālera Piektā un RIX" nodrošināt klausītājiem video tiešraidē. Lai nodrošinātu šo translāciju un augstu attēla un skaņas kvalitāti, esam ieguldījuši līdzekļus sadarbībai ar "LMT Straume". Savukārt augstu skaņas kvalitāti nodrošinās "Latvijas Radio" ieraksts. Pateicamies mūsu klausītājiem un pastāvīgajiem apmeklētājiem par izpratni šīs situācijas risinājumā. Ļoti ceram, ka šis saspringtais laiks drīz norimsies un gan mēs, gan pasaule kopumā varēs atgriezties pie ierastajām ikdienas gaitām."

Koncertu būs iespējams vērot, pieslēdzoties šeit.

Koncerts "LMT Straume" sāksies pulksten 18.30, kur jau ierastajās "Pirmskoncerta sarunās" muzikologs Orests Silabriedis tiksies ar kinorežisoru Dāvi Sīmani, lai sarunātos par simfonisko mūziku kinofilmās, īpaši pievēršoties Venēcijai un Mālera Piektajai simfonijai. Pēc sarunām norisināsies ieplānotais koncerts "Mālera piektā un RIX", kurā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Andra Pogas atskaņojumā varēs dzirdēt izcilā austriešu komponista Gustava Mālera Piekto simfoniju. Savukārt franču komponista Olivjē Greifa Četrkāršā koncerta "Nāvesdeja" lasījumā orķestrim un diriģentam pievienosies klavierkvartets RIX – vijolnieks Sandis Šteinbergs, altiste Ilze Kļava, čellists Reinis Birznieks un pianists Jānis Maļeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!