Foto: Publicitātes foto

No 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā sešdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Laba daba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Uz sarunu tika aicināta arī grupa "Jumprava".

Gads pirms jubilejas

Laiks piešķir lietām vērtību un leģendārajai latviešu grupai "Jumprava" laika ir daudz. Nākamajā gadā apritēs trīsdesmit gadi kopš grupas dibināšanas, par godu šim notikumam tiek gatavots jauns albums, kā arī pēc vairāku gadu pārtraukuma grupa atjaunojusi savu koncertdarbību: "Sastāvs pagaidām nemainīgs, joprojām esam četratā.

Tiek gatavots jauns albums, patiesībā gatavojam gandrīz divus albumus, lai būtu materiāls, ko atlasīt un vismaz viens no tiem albumiem būtu labs. Laika daudz, nav nekur jāsteidzas", daļēji nenopietni, daļēji nopietni stāsta Aigars Grāvers. Tikpat atšķirīgi kā grupas skaņdarbi ir arī tās klausītāji, daži no kuriem ir dzimuši laikā, kad grupa tika dibināta. Grāvers atzīst, ka grupas fanu darbība vienmēr bijusi viņiem svarīga.

Daba ir laba

Aigars Grāvers laika gaitā ir mainījis savus uzskatus par spēlēšanu telpās un brīvā dabā, pēdējos gados nosliecoties par labu pēdējam, norādīdams, ka brīvā dabā ir daudz vairāk svaiga gaisa un lielākas iespējas redzēt emocijas.

Brīvdabas festivālu lielākais plus ir arī dabas tuvums: "Daba ir laba, jo viņa mūs šobrīd glābj. Esmu novērojis, kad cilvēkiem paliek ļoti, ļoti slikti dzīvē, viena daļa dodas uz baznīcu. Bet ar dabu ir līdzīgi, kad ir slikti, pie dabas esot paliek ļoti labi."

Pa šiem gadiem tapušās koncertprogrammas ierakstītas un apkopotas tikai daļēji, tādēļ festivālā "Laba daba" tiks spēlētas gan labi zināmās dziesmas, gan jauni skaņdarbi, kā arī skaņdarbi, kurus grūti raksturot: "Man grūti šīs dziesmas nodefinēt, vai viņas ir kā jaunas, vai vecas. Komponētas senāk, deviņdesmito sākumā, pārtaisītas pa jaunam tagad. Jauni vecās dziesmas."

Visu interviju iespējams noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!