Foto: DELFI

Zinātnes, mūzikas, dzejas un vizuālās mākslas pasākums "Dabas koncertzāle" šogad savus cienītājus aicinās uz Latgali, jo nolemts to rīkot Demenes pagastā, informēja pasākuma rīkotāji.

Šonedēļ Dabas koncertzāles mūziķi Ingus Ulmanis, Kaspars Tobis, zinātnieki Mihails un Aija Pupiņi tikās Demenes pagastā, Daugavpils novadā, lai kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes un Demenes pagasta darbiniekiem sakoptu šā gada 30.jūnija Dabas koncertzāles koncerta norises vietu.

Kā jau ierasts, pats koncerts sāksies vakarpusē, pirms tam pasākuma apmeklētājiem ļaujot iepazīties tuvāk ar šā gada pasākuma galveno varoni rekordlielā, vairāk nekā 15, skaitā zinātnisko darbnīcu. Pagaudām gan Dabas koncertzāles rīkotāji neatklāj, kam šogad tā būs veltīta.

Lai arī pasākums notiek attālu no Rīgas, tomēr projekta idejas autors Ulmanis uzsver, ka Demene nemaz neesot tālāk no Rīgas kā Pūsēnu kāpa Liepājas pusē, kur pērn pasākums pulcēja vairāk nekā 5000 apmeklētāju.

Latgalē Dabas koncertzāle norisināsies pirmo reizi, pirms tam tā pabijusi jau pārējos Latvijas novados, vienmēr pulcējot milzīgu skaitu klausītāju. Šā gada sākumā projekts saņēma jau ceturto Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Foto: Dabas koncertzāle 2011

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!