Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 22. februārī plkst. 19 centrā "Potalaka" Rīgā, Marijas ielā 16-16 notiks mūziķa un dzejnieka Imanta Dakša "Dharmas koncerts", uz kuru aicināti visi, kurus interesē budisms un mūzika, kas atbrīvo. "Dharmas" nozīme ir patiesie ceļi uz laimi un atbrīvošanos, norāda mūziķis.

Daksis kopš pusaudža gadiem, kad 1999. gadā pirmo reizi apmetās uz dzīvi budistu klosterī Šrilankā, izjūt garīgu saikni ar budisma filozofiju. Uz Šrilanku viņš ir devies trīsreiz, un katrreiz tika aicināts tur palikt un kļūt par mūku, bet vēl neīstenotie projekti mūzikā lika atgriezties Latvijā.

Šie ceļojumi un to laikā piekoptās garīgās prakses ir ietekmējušas dziedoņa radošo darbību, un viņa mūzika iet savdabīgu, savrupu ceļu, kurā dziesmu melodijas un domas strāvojums savienojas ar uzstāšanās specifiku. Imants koncertu izpilda kā rituālu, kura laikā viņš attīra un atbrīvo savu un klausītāju enerģiju.

Daksis atzīst, ka ir savdabīgs mūziķis ar bagātīgu muzikālo materiālu un nerimstošu radošo enerģiju. Muzikālo darbību viņš uzsāka 2001. gadā ar savu grupu "Pasaules gaisma", bet kopš 2005. savu mūziku izpilda un izdod galvenokārt kā solo mākslinieks.

Imanta izpildījums ir emocionāls un atbrīvots, savukārt ekspresijas un šamanisku balss efektu izmantošanas dēļ viņš tiek dēvēts par kliedzošā folka un šamaniskās popmūzikas pārstāvi. Viņa daiļradē netrūkst arī skaistu un jūtīgu dziesmu, kurām piemīt neparasta tēlainība un trausla pasaules izjūta.

Centrs "Potalaka" ir veidots ar nolūku pasniegt mācības un citas nodarbības latviešu valodā par metodēm, kā cilvēks var padarīt savu dzīvi nozīmīgāku, apzinīgāku, atbildīgāku un laimīgāku, balstoties galvenokārt uz Budas mācībām. Centrs darbojas kopš šā gada janvāra un tā vadošais skolotājs ir rezidents budistu mūks Brālis Dharmapāla.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!