Foto: F64
No 22. līdz 24. aprīlim Daugavpilī jau 14. reizi norisināsies Starptautiskais džeza mūzikas festivāls "Jazz Joy Spring 2015", kura laikā muzicēs, improvizēs, pārsteigs un iedvesmos dažāda ranga džeza mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Francijas, Šveices un Krievijas, vēsta pasākuma organizatori.

Festivāls savu skanējumu uzsāks 22. aprīlī plkst. 18:00 ar pašmāju mūziķu sniegumu - Daugavpils 13. vidusskolas diksilenda koncertprogrammu "Kvintas atgriešanās". 

Festivāla dalībnieku vidū ir dažādi mākslinieki un ansambļi - džeza vokālistes Ingas Bērziņas kvintets (Latvija), "Jazz Comfort Band" (Lietuva), duets Suzanna Abuela (vokāls) un Stefans Oliva (klavieres) (Šveice, Francija), Jazz Quintet "Five Steps" (Krievija) u.c. Festivālā plaši pārstāvēti arī mūziķi no Daugavpils - Latviešu kultūras centra džeza studija, mūziķu apvienība "Piano Voice Beat", kā arī jauns kolektīvs, kas 2015 .gadā tika speciāli dibināts dalībai festivālā - Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas saksofonu ansamblis. 

Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris "Daugava" skatītājiem dāvās koncertprogrammu "Bossa Nova dvēsele", kura tapusi sadarbībā ar profesionālā džeza dziedātāju Diānu Pīrāgs. Koncerts notiks festivāla noslēgumā, 24.aprīlī, plkst. 19:00.

XIV Starptautiskā džeza mūzikas festivāla "Jazz Joy Spring 2015" laikā tā rīkotāji interesentiem piedāvā iespēju ne tikai apmeklēt koncertus un klausīties mākslinieku sniegumu, bet arī pašiem apgūt džeza un blūza improvizācijas pamatus ģitāras spēles meistarklasē, kas notiks 23.aprīlī plkst. 12:00. Meistarklasi vadīs pedagogs Mihails Sudžans (Maskava). Ieejas maksa 5 eiro.

22. un 23.aprīlī plkst. 21:00 Vienības nama balkonā notiks arī džeza festivāla improvizācijas pasākumi jeb džema sesijas 

Ieejas maksa par katru festivāla dienu (uz visiem tajās notiekošajiem pasākumiem kopā, izņemot meistarklasi) ir 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!