Foto: AP/Scanpix

Britu mūziķis Deivids Bovijs sacerējis jaunu dziesmu franču un britu kriminālseriālam "The Last Panthers" par dārgakmeņu laupītājiem no Balkāniem.

Seriāla izrādīšana sāksies novembrī. Tā būs pirmā reize 20 gadu laikā, kad Bovijs iesaistās televīzijas seriāla skaņu celiņa veidošanā.

"Es gribēju, lai seriāla galveno dziesmu sacer mūzikas ikona no manas jaunības, taču atradu nevis ikonu, bet Dievu," sacīja zviedru režisors Jūhans Renks. "Viņa sacerētā dziesma iemiesoja visus varoņu un seriāla svarīgākos aspektus. Tā ir tumša, drūma, skaista un sentimentāla šī vārda vislabākajā nozīmē."

Seriālu ar sešām sērijām izveidojis britu telekanāls "Sky Atlantic" un franču kompānija "Canal Plus". Galvenās lomas spēlēs aktieri Tahars Rahims un Samanta Mortone.

Seriālā stāstīts par laupītāju grupējumu no Balkāniem "Rozā panteras", kas ironiski nodēvēts tāpat kā populārā komēdiju sērija. Grupējums, sākot no deviņdesmitajiem gadiem, paveicis vairākas vērienīgas laupīšanas.

Bovijs 1993. gadā ierakstīja skaņu celiņu raidorganizācijas BBC seriālam, kas bija balstīts uz britu dramaturga Hanifa Kureiši romānu "The Buddha of Suburbia".

68 gadus vecais Bovijs pēdējā laikā paziņojis par vairākiem jauniem projektiem. To skaitā ir teātra mūzikls par bērnu iemīļoto multfilmu varoni Sūkli Bobu Kvadrātbiksi un izrāde "Lazarus", ko iedvesmojis zinātniskās fantastikas romāns "The Man Who Fell to Earth".

Bovijs spēlēja galveno lomu 1976. gada ekranizācijā, taču ar līgumu saistītu domstarpību dēļ neierakstīja tai mūziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!