Foto: DELFI

17. maijā amerikāņu mūziķis, grupas "Nine Inch Nails" solists Trents Reznors atzīmē savu 50 dzimšanas dienu. Tam par godu rubrikā "Delfi dienas dziesma" - par fanu himnu kļuvusī dziesma "Closer" no grupas 1994. gada albuma "The Downward Spiral".

Dziesma "Closer" ir viena no populārākajām Reznora sarakstītajām dziesmām. "The Downard Spiral" - grupas otrais albums - atnesa tai slavu un komerciālus panākumus, tādejādi padarot "Nine Inch Nails" par vienu no zīmīgākajām deviņdesmito gadu rokgrupām. ASV albums ieguva četrkārtīgu platīna statusu.

Līdzās darbībai grupā "Nine Inch Nails", ko Reznors dibināja 1988. gadā, viņš izdevis vairākus solo albumus, strādājis kā producents un rakstījis arī mūziku filmām, piemēram, "The Social Network"(2010), "The Girl with the Dragon Tattoo" (2011), un "Gone Girl" (2014).

Trenta Reznora diskogrāfija sastāv no astoņiem "Nine Inch Nails" studijas albumiem, vairākiem remiksu albumiem, kā arī neskaitāmiem skaņu celiņiem filmām un datorspēlēm. Kā producents Reznors strādājis ar vairākiem Merilina Mensona un citu mūziķu albumiem.

2014. gad maijā "Nine Inch Nails" ar iespaidīgu šovu uzstājās "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!