Foto: AP/Scanpix
Viens no leģendārās grupas "Pink Floyd" zelta sastāva dalībniekiem – vokālists un ģitārists Deivids Gilmors – savā solo karjerā nav bijis pārāk ražīgs: nupat iznācis viņa ceturtais solo albums, un uz to Gilmora faniem nācās gaidīt deviņus gadus (tiesa, "Pink Floyd" faniem uz jaunāko albumu nācās gaidīt pat 20 gadus).

Albuma nosaukums ir "Rattle That Lock", kas ir atsauce uz Džona Miltona poēmu "Zaudētā paradīze". Albums tapis pēdējo piecu gadu laikā, lai gan ir dziesmas, kas sacerētas pat pirms 18 gadiem. Albuma iznākšanai seko neliela pasaules koncertturneja, un (pagaidām) Rīgai tuvākā turnejas pilsēta ir Vroclava.

Nekas daudz Gilmora solo karjeras rokrakstā nav mainījies, bet, visticamāk, tas ir labi, jo viņa ģitāras skanējums ir pasaules rokmūzikas mūžīga vērtība un to sajaukt ar kaut ko citu vienkārši nav iespējams.

Portāls "Delfi" kā dienas dziesmu izvēlējies kompozīciju "The Girl in the Yellow Dress", kas ir unikāla ar to, ka tajā bez Gilmora ģitāru spēlē arī Rado Klose - cilvēks, kurš bija pirmais grupas "Pink Floyd" ģitārists laikā, kad grupa tā vēl nemaz nesaucās.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Gilmour.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!