Foto: F64

Pirmdien, 30. martā, pasaulslavenais britu ģitārists, vokālists, dziesmu autors un ģitāristu festivāla "Crossroads" dibinātājs Ēriks Kleptons atzīmē 70. jubileju. Tāpēc šoreiz rubrikā Delfi dienas dziesma - Kleptona daiļrade.

Dziesma "Lay Down Sally" nāk no 1977. gada albuma "Slowhand" un pēc iznākšanas sasniedza "Billboard" topa trešo vietu. Arī šajā dziesmā spilgti izteikta ir "JJ Cale" ietekme. 2013. gadā dziesma ieguva jaunu dzīvību, kad tika izmantota filmas "Augusts: Osedžas zeme" ("August: Osage County") skaņu celiņā.

Savas karjeras laikā, kuras pirmsākumos Londonas sienas jau rotāja uzraksti "Kleptons ir dievs!", viņš ir bijis vairāku grupu dalībnieks.

Kleptonam ir arī ļoti veiksmīga solo karjera, kuras laikā izdoti daudzi studijas albumi, par kuriem saņemti prestiži starptautiska līmeņa apbalvojumi.

Trīs reizes Kleptons iekļauts Rokenrola slavas zālē - vienreiz kā solists, pārējās - kā grupu "The Yardbirds" un "Cream" dalībnieks.

Kopumā Kleptons ir izdevis 20 solo studijas albumus, 37 albumus ar citām grupām. Tāpat viņš ir izdevis 26 solosinglus un 39 singlus, kas tika ierakstīti ar citām grupām.

2013. gada jūnijā Kleptons koncertēja "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!