Foto: Arhīva foto

Viens no visu laiku ietekmīgākajiem ģitāristiem mūzikas vēsturē - Džimijs Hendrikss - mūžībā devās pirms 45 gadiem, 1970. gada 18. septembrī.

Džonijs Allens Hendrikss, vēlāk pazīstams kā Džimijs Hendrikss, ir viens no nozīmīgākajiem cilvēkiem rokmūzikā. Rokenrola slavas zālē viņš ir aprakstīts kā "iespējams, labākais instrumentālists rokmūzikas vēsturē".

Hendrikss ir dzimis 1942. gada 27. novembrī Sietlā. Ģitāru sācis spēlēt 15 gadu vecumā, taču savu slavas gājienu uzsācis 1966. gadā, kad viņu pamanīja radio dīdžeja Alana Kīta sieva Linda.

Slavenā mūziķa veiksmes pamatā ir viņa inovatīvā un nesaudzīgā pieeja elektriskās ģitāras spēlei - miksējot blūza, psihedēliskā roka un rokenrola stilus, Hendrikss izveidoja savu unikālo skanējumu, kas turpmāk ieņēmis nozīmīgu lomu rokmūzikā.

Līdzās muzikālajai ekspersijai un leģendārajiem skaņdarbiem, kā arī ievērojamām kaverversijām, Hendrikss ir pazīstams arī ar savu ikonisko stilu, kļūstot par vienu no hipiju laikmeta simboliem. Viens no slavenākajiem viņa koncertiem ir uzstāšanās Vudstokas festivālā. Tāpat Hendrikss ir arī piederīgs "Klubam 27" - slavenu mūziķu "apvienībai", kas miruši 27 gadu vecumā. Savas dzīves laikā viņš ir izdevis četrus albumus.

"Delfi Kultūra", pieminot Hendriksu, piedāvā noklausīties viņa dziesmas "Foxy Lady" koncertierakstu no 1968. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!