Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceturtdien, 10. decembrī, 43. jubileju atzīmē Lielbritānijas rokgrupas "Placebo" līderis, vokālists un ģitārists Braiens Molko.

Bērnībā Molko bieži nācies mainīt dzīvesvietu – viņš dzimis Beļģijā un vēlāk dzīvojis gan Skotijā, gan Luksembrugā, gan Libānā, taču par dzimto pilsētu Molko uzskata mātes dzimto vietu - Dandī Skotijā.

Skolas gados Molko tēvs vēlējies, lai Braiens iet viņa pēdās un kļūst par baņķieri, bet māte gribējusi viņu pievērst kristietībai, kamēr viņš pats bija aizrāvies ar teātri, lai varētu izpausties uz skatuves. Agrā pusaudža vecumā Molko sāka lietot kosmētiku, bet vēlāk nelielā auguma puisis neslēpa savu biseksualitāti.

17 gadu vecumā Molko devās uz Lielbritāniju, kur sāka studēt dramaturģiju Goldsmitas koledžā. Studiju laikos viņš uzstājās dažādos Londonas klubos un uz kādu no koncertiem uzaicināja bijušo skolasbiedru Stefanu Olsdālu, kuru bija nejauši saticis metro stacijā – šis laiks arī tiek uzskatīts par grupas "Placebo" pirmsākumu.

Pirmais singls, ko izlaida grupa "Placebo", bija pretrunīgi vērtētais "Nancy Boy", kas guva lielus panākumus Apvienotajā Karalistē. "Placebo" agrīnās daiļrades laikā Molko nereti šokēja sabiedrību ar centieniem līdzināties sievietei un arī atrašanos dažādu apreibinošu vielu ietekmē, bet vēlāk viņa ekscentriskums norima un viņš vairākus gadus Londonā dzīvoja kopā ar fotogrāfi Helēnu Bergu, ar kuru attiecībās ir dzimis Molko pirmdzimtais Koudijs.

Molko bijis saistīts arī ar kinoindustriju - viņš filmējies kinolentē "Velvet Goldmine", atveidojot grupas "Flaming Creatures" dalībnieku Malkolmu.

Grupa "Placebo" laidusi klajā septiņus studijas albumus, pēdējais no tiem - "Loud Like Love" - pie klausītājiem nonāca 2013. gadā.

Rīgā ar koncertiem grupa "Placebo" viesojusies vairākas reizes.

Šoreiz "Delfi" dienas dziesma - "36 Degrees" no grupas "Placebo" debijas albuma "Placebo", kas pie klausītājiem nonāca 1996. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!