Foto: Publicitātes foto

Sestdienas vakarā ap plkst. 21.30 portālā "Delfi" sāksies tiešraide no Tallinas 'Rock Cafe', kur Tallinas Mūzikas nedēļas ietvaros uzstāsies četri mākslinieki - TOMM¥ €A$H, "Elephants From Neptune", "Public Service Broadcasting" un "Winny Puhh".

Plānots, ka igauņu hiphopa mākslinieks TOMM¥ €A$H (attēlā) uzstāsies 21.30, grūvīgie rokeri "Elephants From Neptune" savu uzstāšanos sāks plkst. 22, elektroniski eksperimentālais duo no Lielbritānijas "Public Service Broadcasting" - plkst. 23, bet humora pilno panku "Winny Puhh" uzstāšanās sāksies īsi pēc pusnakts - plkst. 00.15

Piedāvājam iepazīties ar šo mūziķu jaunākajiem skaņdarbiem:

TOMM¥ €A$H - "ALiEN TEARS"

"Elephants From Neptune" - "Stayin' Alive"

"Public Service Broadcasting" - "Everest" ("1924 Expedition")

"Winny Puhh" - "Suusasõit"

Jau ziņots, ka sestā Tallinas Mūzikas nedēļa (TMN) šogad norisināsies trīs dienas no 27. līdz 29. martam. Lielākajā Baltijas un ziemeļvalstu iekštelpu festivāla programmā pārstāvēti 227 mākslinieki no 20 valstīm.

Kā portālu "Delfi" informē TMN rīkotāji, kopš pirmā festivāla 2009. gadā TMN ir kļuvis par ziemeļvalstu mūziķu meku. Šī gada festivālā piedalīsies 149 igauņu un 78 starptautiski mākslinieki, tostarp 19 Somijas, 11 Latvijas un Lietuvas, 7 Krievijas, 4 Baltkrievijas un Dānijas un 3 Apvienotās Karalistes un Islandes pārstāvji.

Šī gada gaidītāko starptautisko mākslinieku sarakstu papildina atzītais britu retrofutūristiskais duets "Public Service Broadcasting", kas savā elektroinstrumentālajā daiļradē ievij vecu propagandas filmu elementus; pievilcīgi mistiskie BRNS no Beļģijas, jaunie 80. gadu vācu sintī mūziķi "Ballet School", kā arī daudzsološais postroka trio "Everything is Made in China" no Krievijas.

Igauniju festivālā pārstāvēs 145 mākslinieki, tostarp šī gada Igaunijas Mūzikas balvas ieguvēji labākā elektronikas albuma un labākās vīriešu grupas nominācijā, multitalantīgie "Leslie Da Bass", kas parakstījuši līgumu ar "Universal" ierakstu izdevniecību; hārdroka trio "Sibyl Vane", kas pērn devās plašā Eiropas koncertturnejā; pārgalvīgā un trakulīgā metāla pankgrupa "Winny Puhh", kas piesaistīja sev uzmanību Milānas modes nedēļā; pērnā gada "Skype Awards" uzvarētāji "Elephants From Neptune", kā arī Igaunijas indie krusttēvi "Röövel Ööbik".

Komponista René Eespere mūzika tiks iekļauta igauņu laikmetīgo komponistu nakts programmā. Eespere albums "Respectus" tika nominēts Igaunijas Mūzikas balvai klasiskās mūzikas katrgorijā. Programmā piedalīsies arī godalgotās Girls Choir Ellerhein, izcilais duets Anna-Liisa Bezrodny (vijole) un Irina Zahharenkova (klavieres), kā arī 2013. gada televīzijas konkursa "Classical Stars" uzvarētājs Marcel Johannes Kits (čells), kuri koncertēs Tallinas jaunajā un krāšņajā Nokia koncertzālē.

Turpinot iesākto tradīciju, "TMN City Stage" skatuves programma arī šogad ievērps Tallinu mūzikas skaņās, piedāvājot bezmaksas dienas un pēcpusdienas koncertus pilsētas grāmatnīcās, lielveikalos, kafejnīcās, galerijās, ierakstu veikalos un citās negaidītās vietās ar labu atmosfēru.

Pērnā gada debija - "TMW Tastes" restorānu festivāls tiks rīkots arī šogad, piedāvājot pilsētnieku iecienītākos restorānus un ēdināšanas vietas ar īpašiem pavāru ēdieniem festivāla viesiem. "City Stage" un "TMW Tastes" programma tiks izziņota 17. februārī.

2013. gadā festivāla aktivitātēs piedalījās ap 17 000 mūzikas cienītāju, un teju 800 mūzikas industrijas delegāti un industrijas profesionāļi piedalījās TMN mūzikas konferences pasākumos. Pakāpeniski pieaugot festivāla lomai vienkopus pulcēt reģiona jaunākos mūziķus un cienītājus, festivāls šogad sagaida arvien vairāk atbalstītāju no kaimiņvalstīm un visas Eiropas.

Tallinas Mūzikas nedēļas programma un mākslinieki: www.tmw.ee.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!